Naudodami ne gamyklinį „Ryzen“ aušintuvą netenkame garantijos?

AMD tinklapyje pastebėta labai keista garantinė sąlyga AMD „Ryzen“ procesoriams. Ten sakoma, kad privalome naudoti gamyklinį aušintuvą su įsigytu procesoriumi, kitaip neteksime garantijos. Tokia sąlyga atrodo labai keista kompanijai, kuri įvairiai skatina spartinimą, o kaip spartinsi, jei naudosi vidutinio pajėgumo gamyklinį aušintuvą?

Tiksli citata iš AMD tinklapio:

Is the warranty for my AMD Processor-in-a-Box (PIB) still valid if I use a different heatsink/fan (HSF) other than the one provided in the PIB?

No. The limited warranty shall be null and void if the AMD processor which is the subject of the limited warranty is used with any heatsink/fan other than the one provided within the PIB.

Tokia sąlyga atrodo tikrai nesąmoninga, nes to dar nebuvo, kad nusipirkęs procesorių, būtum priverstas jį naudoti su gamykliniu aušintuvu. Kitas dalykas, kaip jie sugebėtų patikrinti, kokį aušintuvą naudojai. Garantinio aptarnavimo metu tai pavyktų išsiaiškinti, jei pats prisipažintum, arba atneštum visą savo sistemą su kitu aušintuvu.

Realiai greitai galime tikėtis AMD pranešimo šia tema, o jos turinys bus maždaug toks: atsiprašome už suklaidinimą, garantija galioja su bet kokiu aušintuvu.

3 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Pagal ju logika 1700x turetu puikiai veikti ir be ausintuvo kurio komplektacijoje net nera.

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Cia truputi ispustas reikalas. Greiciausiai tie teisiniai reikalavimai buvo surasyti pries kokia 20 metu ir niekas i juos demesio nekereipe, nes CPU, jeigu neperkaitintas ir neper-OC’intas, yra faktiskai negendantis. Ten intensija turbut buvo ta, kad jeigu ausintuvas neatitinka ausinimo reikalavimu, garantijos negausi, tai suprask naudok gamyklini arba geresni. Ir tai tik aktualu Athlon XP ir senesniems modeliams, kurie neturejo apsaugu nuo perkaitimo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.