„Vega 20“ pastebėta „3DMark“ teste

Visai neseniai buvo pranešta, kad „Vega 20“ jau pasiekė AMD laboratoriją. Mes jau matome pirmuosius to rezultatus. Naujas grafikos procesorius buvo iš karto išbandytas „3DMark 11“ teste. Tiesa, naujas grafikos procesorius atpažįstamas prastai, rodoma, kad jis veikia tik 1000 MHz dažniu. Tikėtina, kad dažnis yra didesnis. Be to, tai yra inžinerinis pavyzdys, tad matomi rezultatai turėtų gerėti.

Pažvelgus į tokius ankstyvus „Vega 20“ spartos rezultatus „3DMark 11“ teste ir juos palyginus su „Vega 64“ progreso kaip ir nematome. Kaip minėjome, dabar nežinoma kokiu dažniu veikė naujasis grafikos procesorius. Kitas dalykas, ši bandyta vaizdo plokštė, bent jau pirma, nebus skirta žaidėjams, o bus nutaikyta į profesionalus. Dėl to matome ir 32 GB HBM2 atminties buferį. Tiek daug atminties žaidimams tikrai nereikia.

17 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Tai ka, VEGA hype season 02 internete bus siais metais 🙂

  2. Minde parašė:

    paskutiniu metu pastbejau, kad saudyklese fps kai siekia 90+ antraeilis dalykas tampa, pirmiausias tai input lagas. Kas idomu, kad fps gali buti ir 120, bet bus input lagas del visokiu efektu ir efekteliu. Net jei nustatymai low, ivistiek jie yra, nes vaizdas vistiek keliauja per filtrus. Dali filtru galima sumazinti pvz per nvidios control panele. Isivaizdavimui: yra 10 kambariu sujungtu koridoriumi. Tai input lagas, bendras laikas nuo zmogaus ibegimo i pirma kambari ir isbegimo is paskutinio. Fps, kiek zmoniu per laiko vieneta isbega is paskutinio kambario. Gali ir daug zmoniu isbegti per maza laiko vieneta, bet jie ilgai uztruks tuose kambariuose. Noriu grynai testu su input lagu pagal max nustatymus. Nes kurejai gali tai aukoti del aukstesniu fps.

    Ir driveriuose galetu buti nustatymas: „smallest input lag“, kad ir prarandant kelis fps.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Be viso to, input lag’ui itakos turi ir isoriniai faktoriai: IRQ/ISR load’as OS kernelyje, procesu prioritetai ir UI posistemes greitis. Windows’uose tas gal maziau aktualu, bet Linux’e dauguma input lag’o tai buna del visokiu sudinu desktop environment’u ir siaip sistemos settings/build config’u 🙂

  3. Daimonass parašė:

    Vega 20 70% Faster Per Clock vs RX Vega 64 Liquid, if the Numbers Aren’t Lying

    https://wccftech.com/amd-7nm-vega-20-32gb-gpu-3dmark-benchmark-leaked-up-to/amp/

    Tokia naujienos title daug geresnė xD

  4. IFeelYou parašė:

    Nu va, išleis Dual Vega 20 Pro ir koloniukas su savo 1080Ti SLI galės uninstaliuot benchmarkus ir minesweeper žaist 🙂

  5. svabas parašė:

    vega is a piece of shit

  6. IFeelYou parašė:

    Aš tai niekaip nesuprantu to fanatizmo. Vienas rėkia AMD šūdas, kitas rėkia nVidia šūdas. Nu koks jums skirtumas kas ten per raidelės ant tos vaizdo plokštės? Kas išleidžia geresnį produktą tame kainos segmente, kuriame ieškai – tą ir perki. Vienais metais tai gali būt AMD, kitais nVidia. O džiaugtis kad kažkuriai pusei nepasisekė sukurt gero produkto tai apskritai yra kvaila ir rodo arba ribotą mąstymą arba jauną amžių.

    • ZeroFM parašė:

      Bėda tame kad amd eile metu visuose kainu segmentuose smarkiai buksuoja . Ir labai smarkiai užhypina nauju vga išleidima bet gaunasi visiškas pizdiec … ( fury x , vega 56/64 ) .

      • IFeelYou parašė:

        Nu visuose tai tikrai nebuksuoja, buksuoja nebent high-end segmente. Kur matai buksavimą RX580 vs 1060? Arba low end segmente? Taip, AMD kainos buvo ilgą laiką dirbtinai iškeltos dėl mininimo, bet čia tikrai ne AMD problema. Tiesiog jos geresnės mininime ir tiek. Pagal MSRP kainas AMD buvo tikrai geriau tiek low-end tiek mid-end.
        Fury X ir Vega 64 buvo pravalai dėl tam tikrų kvailų sprendimų, ypač su vRAM, bet tai high-end segmentas. Ir CPU high-end segmente AMD strugglina kol kas, nors jau artėja prie Intel.
        Bet aš nesuprantu koks tikslas džiaugtis kad AMD nesiseka? Tam kad 8 branduolių CPU ir toliau kainuotų 1000 eur, o GPU kainos nemažėtų? Konkurencija gerai visiems absoliučiai vartotojams.
        Be to AMD vaizdo kortos turi ir kitų pliusų, pvz. FreeSync. Pastarieji monitoriai yra žymiai pigesni, kas atsveria GPU kainą.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Ziurint pagal koki kriteriju vertinsi. Pure gaming’e pagal ispustas kainas tai taip. Compute/CAD load’uose pagal MSRP tai tikrai ne.

  7. koloniukas parašė:

    Kol 5000 fps neturėsiu, tol minesweeper nežaisiu 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.