AMD „Fiji XT“ kainuos 849 JAV dolerius

„Fudzilla“ skelbia, kad naujausias AMD flagmanas bus tikrai brangus ir už „Fiji XT“ lustą turinčią vaizdo plokštę reikės pakloti net 849 JAV dolerius. Kiek ankščiau buvo manoma, kad „Fiji“ kaina suksis apie 800 JAV dolerių ribą, bet dėl konkurencingos spartos lyginant su GTX Titan X nuspręsta kainą šiek tiek kilstelti. Priminsime, kad GTX Titan X rekomenduojama pardavimo kaina yra $999, bet parduotuvėse už šį monstrą prašoma netgi daugiau.

Pirmiausia mus turėtų pasiekti „Fiji“ variantai su 4 GB atminties ir su vienu grafikos procesoriumi, kiek vėliau sulauksime ir modelių su dviem „Fiji“ lustais vienoje vaizdo plokštėje bei 8 GB atminties buferiu. Pagal dabartinę informaciją naujojo AMD flagmano oficialaus pristatymo teks laukti iki birželio 24 dienos. Iki to laiko turėtume išvysti ne vieną prezentaciją įvairių renginių metu, kada tikėkimės sužinosime dar daugiau detalių apie AMD „Fiji“. 

12 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Del 4 ar 8 gb nesuku galvos. Jeigu atmintis sugebes prasukti teksturas 5k rezoliucijoje su 4 GB, man tinka. Visa kita marketingas.
    Tik vienas paprastas prasymas, tegul sukuria normalia konkurencija, o vartotojai jau patys atsirinks kas kam labiau tinka.
    AMD daro vandamo splita jau kone desimtmeti.. viena koja ant CPU kita ant GPU. GPU koja dar laikosi, bet CPU slysta nuo veidrodėlio 🙂

  2. Celeron parašė:

    O kada bus 14-16nm? ar verta laukti ? galvoju pasikeist 9800gt i gtx750 ..butu labai nesmagu jei nusipirkus po poros menesiu atsirastu dvigubai greitesnes ir ekonomiskesnes…

  3. Katonas parašė:

    Jei kažkas netikėto įvyks iš gerosios pusės tai pačiame pačiame metų gale teoriškai galėtų pasirodyti kažkas. Bet realiai be kitų metų veikiausiai nauju GPU ant 14/16 nm nematysim.

  4. Stipena parašė:

    2500Lt… man ir nulinko. Kad jau lenkia Titan X tai būtinai reikėjo kainą kelti…

  5. daimonass parašė:

    Jaigu lenkia Titan X kuris kainuoja 1k $, o zinant AMD finansines bedas, tai puikiai suprantama kodel jie nori didesnio gabalelio nei iprastai.

  6. Katonas parašė:

    Manęs labai nenustebintų kad pas mus kainuotų 850 eurų, kas būtų vos ne 3000 LT 🙁

  7. bronius parašė:

    R9 290x irgi visi bijojo dideles kainos, buvo speliojama- galvojama ~750usd, o buvo daug mazesne ~550usd iskart po anonso…. 🙂

  8. Katonas parašė:

    Dabar dar gandų pasklido, kad Fiji gali būti Titan ekvivalentas, ta prasme turėti atskirą pavadinimą ir nepriklausyti jokiai serijai. Bet aišku viską parodys tik laikas.

  9. TavoMama parašė:

    O Fudzilla yra kada nors ką nors teisingai parašę?

    Kas ten bijo, kad po mėnesio bus 2x perf/watt šuolis tai gali būt ramūs, nuo paprasto die shrink’o tikrai tiek nebus, o ir pačiu sumažinimu dar net nekvepia. Atskiras dalykas, kad GTX750 šiai dienai jau per silpna plokštė žaisti viską ant high. Turiu GTX750 Ti OC iki 1411/1650. Ant 1920×1080 WOW’as normaliai veikia tik su vidutiniškai nustatymais.

  10. Katonas parašė:

    Kartais užgrybauja kaip ir visi. Bet pirmi parašė, kad nebus 20 nm gpu ir tai tiesa. Visko negali pataikyti gi jie irgi iš nuogirdų kuria tas naujienas, gal kartais parašo ir tai kas jiem atrodo patiems.

  11. TavoMama parašė:

    Nežinau, netikiu aš, kad bus toks MSRP. Per didelis kainų tarpas susidaro tarp jų mid-end ir high-end. Nebent pats kaip rašei tai bus atskiras produktas su savo klasifikacija, bet jie juk jau buvo išleidę savo Titan killerį už $1500. Kiek dabar kainuoja ta plokštė? Ne plokštės gerume čia esmė, jie tokių kainų galės prašyti tada kai stipriai padidins savo marketingo skyriaus biudžetą.

  12. Katonas parašė:

    Visiškai sutinku, sparta dar nenusako, kad gali kažkiek prašyti, labai svarbu piaras ir reklaminiai triukai kai kaina artėja prie 1000. Nereikia užmiršti, kad bus ir apkarpyti Fiji variantai, bet kažin ar juos iš kart išmes į rinką ar lauks kažko. Daug tų spekuliacijų dabar. Tvirtos info nėra, vien gandai tai belieka spėti kas pasitvirtins, o kas ne. O ką mes, perašom viską čia ir tiek 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.