Diskretinių vaizdo plokščių pardavimai pasiekė neregėtas žemumas

Diskretinių vaizdo plokščių parduodama vis mažiau, o tokia tendencija tęsiasi dešimtmetį, tą atskleidžia „Jon Peddie Research“ pateikti duomenys.

Šių metų antro ketvirčio diskretinių vaizdo plokščių pardavimai pasiekė naujas žemumas, jų buvo parduota tik 9.4 mln. vienetų. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu matomas net 16.81 % sumažėjimas, o  lyginant tuos pačius laikotarpius asmeninių kompiuterių pardavimai sumažėjo 14.77 %. Dar visai neseniai per ketvirtį buvo parduodama apie 15 mln. vienetų diskretinių vaizdo plokščių, tad šis sumažėjimas iki 9.4 mln. atrodo labai drastiškas. Tokia tendencija įsivyravo dėl vis stiprėjančių integruotų grafikos spartintuvų, kurie tenkina vis daugiau vartotojų poreikių, tad natūralu, kad diskretinių vaizdo plokščių perkama vis mažiau, be to, asmeninių kompiuterių pardavimai irgi mažėja.  „Jon Peddie Research“ teigia, kad nors diskretinių vaizdo plokščių pardavimai ir mažėja, bet brangiausių grafikos adapterių, kuriuos perka žaidėjai, pardavimai auga.

Kita skaidrė, rodanti rinkos pasidalinimą tarp AMD ir „nVidia“ parodė panašią informaciją, kurią buvome gavę praėjusią savaitę. „nVidia“ turi apie 82 % rinkos, o AMD rinkos dalis yra susitraukusi iki visų laikų mažiausios 18 % dalies.

7 Komentarai

  1. CactusDude123 parašė:

    Kuo toliau, tuo labiau AMD vs Nvidia pardavimų grafas atrodo kaip moters lytinis organas.

  2. CactusDude123 parašė:

    + Paprasčiausiai kainos didelės, todėl niekas ir neperka (bent jau EU, dėl debiliškų kainų kai $=€ ar net $<€ lyginant su US nustatytomis kainomis)

  3. Mekis parašė:

    Paprasti zmogeliai daug kas sulindo i plansetes, laptopus, telefonus. Ka jie supranta apie monsterPC.

  4. Katonas parašė:

    Gal ir tiesa, kad sulindo į silpnesnius įrenginius. Bet bent mano aplinkoje ne vienas nori pageiminti, bet tam išleidžiant kuo mažesnę pinigų sumą, tai jiems ir padedu ką nors per skelbimu paieškoti. Pats irgi sukandęs dantis kenčiu nenaujinti 7870, nes racionalių pirkinių nematau, sveikas protas pradeda nugalėti, lauksiu naujų GPU, o vyliausi kad su 300-ąją serija iš AMD sulauksim kažko naujesnio, bet kadangi progreso nėra, tai ir pinigų mano niekas nematys 😀

  5. newdiamond parašė:

    katonas – > butent nauji sprendimai buna daznai ishreklamuoti…bet senu high end serijos irenginiu daznai jie nelenkia…taigi …del biski maziau watu ar verta leisti vos ne 300-400 euru ?
    zmones ne kvailiai
    bet va gaila tik viena…kad situacija video kaip situacija cpu AMD…zemyn labai greitai zemyn

  6. vacoum parašė:

    didziauja statistikos dali sudarydavo low endines grafikos, tad akivaizdu, kam imti kokia gtx 940 kai ta pati beveik gali integruota. O kas nori zaisti, tas ima gtx760 ar gtx960 minimum ir amd atitinkamai.

  7. vacoum parašė:

    o del AMD man liudna, nes AMD grafikos branduolys konkuruoja su NVIDia remdamas savo CPU padalini…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.