Platininis: Fractal Design Newton R3 600 W

Maitinimo šaltinių gamintojams vis labiau didinant savo gaminių efektyvumą, bronzinis efektyvumo standartas (80+ Bronze) praktiškai jau tapo pačiu minimaliausiu standartu ir šį sertifikatą turi masės biudžetinių – vidutinės klasės gaminių. Prieš gerus metus 80+ Gold standartas buvo pats didžiausias ir 80+ Platinum tik pradėjo savo kelią į viršūnę. Praėjus minėtam laikotarpiui į Technews.lt laboratoriją atkeliauja pirmasis 80+ Platinum gaminys – „Fractal Design Newton R3“

 

  • Apie „Fractal Design“
  • Pakuotė ir komplektacija
  • Specifikacijos
  • Žvilgsnis iš arčiau
  • Testavimas
  • Rezultatai
  • Kiek gi „išspaudžia“ šis maitinimo blokas?
  • Išvados

 

Apie „Fractal Design“

„Fractal Design“ (FD) Lietuvos rinkoje pasirodė ne per seniausiai. Švedijos įmonės gamybos pakraipa labai primena mums puikiai pažystamą „Nexus“, o tai reiškia, jog gamintojas pirmiausiai susikoncentravęs į tylos pageidaujančią auditoriją, todėl visai nenuostabu, kad kokybiški „Fractal Design“ korpusai susilaukė pakankamai didelio susidomėjimo tarp tylos pageidaujančių pirkėjų. Tiesa, švedai siūlo ne tik korpusus, bet ir sisteminius ventiliatorius, o visai neseniai atnaujino savo maitinimo šaltinių gamą. Vos 80+ sertfikatą turėjusią „Newton R2“ šeima tapo užmiršta ir ją pakeitė „Newton R3“ agregatai, kurie dabar atstovauja labiausiai pažengusį „Fractal Design“ maitinimo šaltinių asortimentą.

 

Pakuotė ir komplektacija

„Fractal Design Newton R3“ maitinimo šaltinis atkeliauja didelėje tamsios spalvos dėžėje, ant kurios priekinio paviršiaus pavaizduotas PSU (iš dviejų apžvalginių pozicijų) ir užrašyta jo galia (mes gavome silpniausią 600 W modelį, tačiau „Fractal Design“ taip pat siūlo 800 ir 1000 W versijas). Čia taip matomas ypač didelis 80+ Platinum sertifikato lipdukas, CrossFireX sertifikatas (neabejotinai palaikoma ir SLI) bei informaciniai lipdukai, nurodantys, kad „Newton R3“ serijai suteikiama penkių metų garantija. Informuojama ir apie pusiau pasyvų aušinimą, kuris garantuoja visišką tylą (0 dBA), esant normalioms apkrovoms.

Kitoje dėžės pusėje, kaip visuomet, randame daugiau techninę informaciją: efektyvumo lentelę, lyginančią „Newton R3“ efektyvumą su "standartiniais" „Platinum“ ir „Gold“ sertifikatą turinčiais modeliais, taip pat PSU turimus jungčių tipus, pastraipą apie naudojamą pusiau pasyvų aušinimą ir bendrąsias elektrines specifikacijas. Apie šiuos aspektus pašnekėsime kiek vėliau.

Komplektacija atrodo išties profesionaliai: maitinimo šaltinis įsuptas į firminį FD medžiaginį maišą, kaip ir atjungiami laidai, jų surišimo juostelės ir tvirtinimo varžtai. Be abejonės, komplektacijoje taip pat randame vartotojo gidą bei AC maitinimo laidą.

Pavarčius vartotojo gidą, už akių užkliuvo ne tik standartiškai nurodomos maitinimo šaltinio bendrosios ir elektrinės specifikacijos, bet ir „sugriežtinta“ „Fractal Design“ kokybės poltika. Kokybė apima įtampų reguliavimą bei triukšmų slopinimą. Pagal „Fractal Design“ nustatytą kokybės kontrolę, svarbiausių linijų reguliacija turi tilpti į 3 % ribas (ATX standartai leidžia 5 %), triukšmų vertės mažosiose +3.3 ir +5 V linijose neviršys 40 mV (ATX leidžia 50 mV), o svarbiausioje +12V linijoje neviršys 70 mV (ATX leidžiama 120 mV).

 

Specifikacijos

Be abejonės, „Newton R3“ turi aktyvią galios koeficiento taisymo grandinę (angl. APFC) ir yra pritaikytas dirbti tiek Europos (240 V), tiek Amerikos (115 V) tinkluose. Tiksli darbinė įtampa pakliūna į 90-264 V zoną. Išskirtinė „Newton R3“ serijos sąvybė, jog pastarieji maitinimo blokai atitinka 80+ Platinum efektyvumo standartą, kas esant 50 % PSU akrovai turėtų garantuoti 94 % efektyvumą mūsų tinkle. „Newton R3“ serija pasižymi viena +12V liniją, kuria gali atiduoti visą savo galią. Mūsų atveju turimas 600 W PSU geba tokį patį kiekį galios atiduoti per vienintelę +12V liniją. Mažiau svarbių mažųjų linijų +3.3 (20 A) ir +5 V (20 A)kombinuota galia siekia 100 W. Ne itin daug, bet daugiau nei pakankamai. Mažiausiai reikšmingų -12V (0,5 A) ir +5Vsb (2,5 A) linijų galia siekia, atitinkamai, 6 ir 15 W. Maitinimo šaltinis palaiko ATX 2.31bei EPS 2.92 standartus. Gamintojo pridėtame vartotojo gide randame šias palaikomas apsaugas: OVP, OPP ir SCP. Už akių kliūna OTP apsaugos nebuvimas, tačiau nemanau, kad šiuo atveju tai yra kritinė apsauga, kuomet PSU yra sertifikuotas atiduoti visą galią esant 50 Co aplinkos temperatūrai.

Neatjungiamų kabelių tipas ir ilgis:

  • 1x [20+4 pin ATX12V] – 520 mm
  • 1x [4+4 pin EPS12V] – 700 mm
  • 1x[2x 6+2 pin PCI-E] – 560 + 100 mm

 Atjungiamų kabelių tipas ir ilgis:

  • [2x 6+2 pin PCI-E] x1 – 450 + 150 mm
  • [3x SATA] x1 – 700 mm + 125 mm + 125 mm
  • [3x SATA] x1 – 550 mm + 125 mm + 125 mm
  • [3x SATA] x1 – 400 mm + 125 mm + 125 mm
  • [2x Molex] x1 –650 + 125 mm
  • [2x Molex] x1 –600 + 125 mm
  • [1x FDD] x1 – 900 mm

Bendras  jungčių kiekis:

  • 1x 20+4 pin (ATX12V)
  • 1x 4+4 pin (EPS12V)
  • 4x 6+2 pin (PCI-E)
  • 9x SATA
  • 4x 4 pin molex
  • 1x FDD

Jungčių kiekis standartiškas 600 W maitinimo blokui. Džiugina neatjungiami ilgi EPS12V (700 mm) ir PCI-E (560+100 mm)kabeliai. Taip pat įdomu ir tai, kad “Fractal Design” nusprendė pasiūlyti skirtingų ilgių SATA bei Molex jungtis turinčius kabelius. Labai paprastas, bet sumanus sprendimas. Palaikau gamintojo sprendimą atsisakyti ir antrojo EPS12V kabelio (šis 99,9 % atvejų lieka nenaudojamas), nebent pastarasis būtų modulinės struktūros.

 

Žvilgsnis iš arčiau

„Fractal Design Newton R3“ 600 W modelio išmatavimai kompaktiški: 150 (P) x 86 (A) x 165 (I) mm. Korpuso paviršius nėra itin atsparus mechaniniui kontaktui, todėl siekiant išlaikyti visiškai naujo gaminio įspūdį, šį PSU teks pasaugoti montuojant į korpusą. Viename korpuso šonę, kaip įprasta, turime logo su elektrinėmis specifikacijomis, o kitame – firminį „Frcatal Design“ ženklą su nurodyto modelio galia.

Ant maitinimo bloko korpuso dugno – dar vienas firminis gamintojo ženklas. Šįkart tai į korpusą „įsprausta“ snaigė. Priešingoje pusėje, už vėdinimo grotelių, PSU centre patalpintas 135 mm baltas ventiliatorius. Už akių kliūna mažytė, bet maloni smulkmena – „Fractal Design“ šioje korpuso pusėje pridėjo papildomus antivibracinius paminkštinimus. Ir nors panaudojimo prasmės klausimas labai diskutuotinas, kuomet visi kokybiškesni korpusai PSU diegimo zonoje jau turi antivibracines kojytes, toks gamintojo sprendimo išpildymas yra geresnis variantas nei visiškas jo nebuvimas.

Maitinimo bloko sušildytas oras šalinamas per korio formos groteles. Čia pat randame AC maitinimo lizdą bei 90 kampu pasuktą įjungimo/išjungimo mygtuką.

Priešingoje pusėje taip pat turime keletą perforacinių angų bei lizdus atjungiamiems kabeliams. SATA/Molex kabeliai jungiami į juodos spalvos kištukus, o PCI-E – baltos. Suklysti jungiant kabelius praktiškai neįmanoma. Žinodamas, kad gamintojas prideda tik vieną atjungiamą Pci-E laidą, netrukau suprasti, jog vienas baltas PCI-E lizdas lieka laisvas. Panašu, kad „Fractal Design“ paliko vartotojui galimybę atskirai nusipirkti dar vieną PCI-E kabelį ir tokiu atveju turėti net šešias 6+2 PCI-E jungtis. Tiesa, atskirai kabelių gamintojas kol kas nepardavinėja, tačiau reikia tikėtis, kad žalia šviesa bus uždegta netolimoje ateityje.

Šiek tiek papeikti „Fractal Design“ būtų galima už ne aukščiausios kokybės kabelių įmautes. „Sleeving‘as“ tikrai nėra pats kokybiškiausias – laidai "plaukioja" medžiaginėje įmautėje. Atjungiami kabeliai primena magistralinius kabelius.

„Newton R3“ 600 W modelio OEM gamintojas – Taivano kompanija ATNG. Pirminis filtravimas prasideda iškart ant AC lizdo, kur randame po du X ir Y kondensatorius. Čia taip pat patalpinta viena varinė ritė. Likusieji pirminiame filtravime dalyvaujantys komponentai išdėstyti ant pagrindinio PCB: dar du Y ir trys X kondensatoriai, dar viena varinė ritė bei metalo oksido varistorius. Rekomenduojamų komponentų skaičius kur kas didesnis nei minimumas.

Viengubas diodų tiltelis prišlietas prie persijungiančiuosius tranzistorius aušinančio oranžinės spalvos radiatoriaus. APFC sekcijoje randame įmantriai izoliuotą ritę bei japonišką Nippon Chemi-Con KMR serijos (390uF/400V/105C) pagrindinį elektrolitinį kondensatorių. Panaudotas CM6502 PFC valdiklis. Šalia pagrindinio kondensatoriaus matyti du papildomi oranžiniai kondensatoriai ir mėlyna varinė ritė, kurie pasitarnauja bandant išgauti didesnį efektyvumą.

Natūralu, jog tokio kalibro maitinimo blokas naudoja DC-DC konverterius ir nepriklausomą įtampų reguliavimą. Įtampos mažosiose +3.3 ir +5 V linijose gaunamos iš pagrindinės +12 V linijos. DC-DC konverteriai patalpinti ant atskiros montažinės plokštės, kuri stovi šalia dviejų varinių ričių ir antriniame filtravime dalyvaujančių polimerinių Nippon Chemi-Con ir elektrolitinių CapXon kondensatorių. Taip galime teigti, kad visi maitinimo šaltinyje randami kondensatoriai yra japoniškos kilmės. Prieš DC-DC konverterius turime dar vieną eilę MOSFET tranzistorių, kurie aušinami oranžinio radiatoriaus.

„Newton R3“ šeima pasižymi pusiau pasyviu aušinimu, kas reiškia, kad ventiliatorius įsijungia maitinimo blokui pasiekus tik tam tikrą apkrovą (temperatūrą). 600 W modelis aušinamas 135 mm skersmens GlobeFan RL4Z-B1352512M ventiliatoriaus (0.28A/12V). Pastarasis naudoja rutulinius guolius ir sukdamasis maksimaliu 1200 RPM greičiu neturėtų skleisti didesnio triukšmo nei 23.3 dBA.

 

Testavimas

Maitinimo šaltinis testuotas įprastomis sąlygomis, ~40 laipsnių aplinkos temperatūroje, apkraunant jį 10, 20, 50, 75, 100 ir 110 % numatytos jo galios. Testuojant matuotos linijų įtampos, triukšmo lygis (5 cm. atstumu nuo šaltinio), maitinimo šaltinio temperatūra, apskaičiuotas naudingumo koeficientas. Papildomai matuotos pulsacijos maitinimo šaltinio linijose.

 

Rezultatai

Atlikus testavimą išryškėjo du fantastiški dalykai: +12 V linijos reguliacija bei efektyvumas, kurį vistik buvo galima numatyti dar prieš testavimą. Nors 94 % efektyvumo riba pasiekta nebuvo, nedera pamiršti, jog „Ecos“ sudaromos sąlygos 80+ sertifikavimo metu yra kur kas palankesnės, nei mūsų laboratorijoje. Didžiausią efektyvumą (93,5 %) „Newton R3“ pasiekė apkrovai siekiant 75 %. Dar labiau džiugina tai, kad R3 labai menkai praranda savo efektyvumą perkrovos režime (91,7 %). Labai geri demonstruojmi rezultatai apkrovai esant tik 10 % – maitinimo šaltinis geba pademostruoti 84 % efektyvumą. Išjungtas –  0,9 W, budėjime – 0,7 W.

Svarbiausia +12 V linija buvo reguliuojama daugiau nei pavydėtinai, mat „Newton R3“ pavyko įsiterpti į 0,5 % nuokrypio zoną! Idealiausiai +12 V linija reguliuojama prie 100 % apkrovos, kuomet nebuvo net mažiausio nuokrypio (0,00 %)!Silpniausia pasirodantė esanti 3,3V linija – maksimalus rezultatas 3,03 %. Tuo tarpu +5V linija blogiausiu atveju susidūrė su 2,00 % nuokrypiu. Apibendrinant, mažosios linijos buvo reguliuojamos gerai (turbūt nesuklysiu sakydamas, kad geriausiai iš visų mūsų testuotų PSU), o jei +3.3 V būtų pavykę pakišti po 2,5 % nuokrypiu būtų galima rašyti kone maksimalų balą.

Vos nepamiršau. „Newton R3“ tyliausias iš visų Technews.lt apsilankiusių maitinimo šaltinių! Ventiliatorius įsijungė tik esant 50 % apkrovai, bet ir tai nebuvo linkęs suktis visą laiką. Pasisukdavo ir vėl nurimdavo. Temperatūra čia aukščiausia, nes PSU pakankamai lėtai vėso po to, kai ventiliatorius įsijungė. Nuo 75 % ventiliatorius jau sukosi nuolatos, tačiau skleidė tik 57 dBA triukšmą. Maksimalus triukšmo lygis buvo pasiektas perkrovos režime, užfiksavus 58,7 dBA.

+3.3 V

+5 V

+12 V

+12 V

Jei +3.3 linijos pulsacijos rezultatus galima laikyti pavyzdiniais,+12V linijos – gerais, tai +5 V linijoje triukšmus norėtųsi pakišti po 30 mV. Žinoma, užfiksuotas rezultatas nėra labai prastas, bet čia „Fractal Design“ turi paskatinimą pasitempti. Svarbiausios +12 V linijos 42.2 mV rezultatas lengvai įtelpa ne tik į ATX (120 mV), bet ir pačio gamintojo nustatytus rėmus (<70 mV).

+3.3 V overload

+5 V overload

+12 V overload

+12 V overload

Perkrovos režime (113 %) mažosiose linijose esantys triukšmai išliko visiškai nepakitę. Tiesą pasakius, šiame režime mažosios linijos yra apkraunamos mažiau nei 100 % režime, ir tai teikė vilties išvysti kiek sumažėjusius triukšmus.

Visai kitokia situacija su +12 V linija. Pastaroji perkrovos režime gauna daugiau streso ir šiuo atveju gauti rezultatai atrodo fenomenaliai – triukšmų lygis sumažėjo nuo 42.2 mV iki 29.7 mV! Šio testo metu išlindo vos vienas „spyglys“, kurio vertė vėlgi buvo mažesnė (142 vs 132 mV).

 

Kiek gi „išspaudžia“ šis maitinimo blokas?

SCP apsauga tiek +5, tiek +12 linijose veikė puikiai. „Newton R3“ išsijungė tik tada, kuomet jis atidavinėjo >800 W. Ir nors tuo momentu +12V linijos triukšmų ir reguliacijos vertės nebuvo matuojamos, tai įrodė, kad 600 W modelis turi savyje „šiek tiek papildomų sulčių“.

 

Išvados

Po atlikto testavimo kolega Suvirintojas pusiau juokais, pusiau rimtai pasakė: „ visai nesvarbu, kad „Newton R3“ neturi idealaus „sleavingo“ ir visai nesvarbu, kiek jis kainuoja, pastarasis nusipelnė aukščiausių įvertinimų.“ Net jei ir būčiau pats nuožmiausias „Fractal Design“ „heiteris“, nesugebėčiau numenkinti „Newton R3“ užfiksuotų rezultatų. Neįtikėtinas efektyvumas, neįtikėtina +12V linijos reguliacija, neįtikėtinai tylus pusiau pasyvus ventiliatorius, geras +12V linijos triukšmų slopinimas, skirtingo ilgio atjungiami kabeliai ir penkių metų garantija užtarnauja šiam maitinimo šaltiniui ne vieną apdovanojimą. Ai, taip, kaina… 125 eurai, kas reiškia, jog šis PSU Lietuvoje kainuos vos 450-500 litų. Tiesiog kažkas neįtikėtino… Tiekėjai, greičiau vežkite šitą gėrį į Lietuvą, o apžvalgos skaitytojai užmirškite, kad skaitėte kažką apie netobulą „sleavingą“J

Privalumai:

  1. Puikus kainos/kokybės santykis
  2. Neįtikėtinas efektyvumas
  3. Neįtikėtina +12 V reguliacija
  4. Nuostabus 135 mm ventiliatorius, bepradedantis suktis tik prie 50 % apkrovos
  5. Penkių metų garantija
  6. Sugebėjo atiduoti >800 W
  7. Tik viena tampriai prijungta EPS12V jungtis
  8. Skirtingo ilgio atjungiami kabeliai
  9. Galimybė ateityje nusipirkti dar vieną PCI-E 6+2 kabelį*

Vidutiniška:

  1. Kiek per laisva +3.3 V linijos reguliacija
  2. Aukščiausiai klasei norėtūs kiek mažesnio triukšmo +5 V linijoje

 

16 Komentarai

  1. Longhorn parašė:

    Gera ir išsami apžvalga

  2. daimonass parašė:

    Grazus testas, man patinka kaip ir kitiems. Tegul veza ji cia greiciau 😀

  3. Spygliuotas parašė:

    O manęs visai nesužavėjo testo rezultatai, ypač polinkis triukšmauti. kaip tokiam platininiam, tai triukšmingumas turėtų būti bent jau panašus į tokį: http://www.hardwaresecrets.com/article/Rosewill-SilentNight-500-W-Power-Supply-Review/1666/8

    O kalbant apie seilėjimąsi… Tai va dėl tokio jau galima pasiseilėt:
    http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-AX760i-Power-Supply-Review/1668/8

    p.s.
    Suvirintojui labai norėtųsi plaktuku per nagučius už tokius terminus, kaip varinės ritės :P.

  4. BC00 parašė:

    Net galim nelyginti triukšmo rezultatų su kitais apžvalgininkais, nes visiškai kita aparatūra naudojama + jei jau platininis tai jau nereiškia, kad viskas turi būti top notch, tereikia pasižiūrėt į FSP, net ir tuos pačius Enermax Platimax. Ir man kartais kildavo klausimų dėl triukšmo ir šeip rezultatų pažiūrėjus į kitus review, bet vienintelis paaiškinimas yra aparatūra ir metodika. Kritika dėl varinių ričių man eina, kas negerai?

  5. Spygliuotas parašė:

    kalbant apie varines rites. O kaip atrodytų, jei visus komponentus įvardintume tokiu pačiu principu: MOSFET – lauko tranzistorius su izoliuota užtūra ir panašiai. Tai sakyčiau, kad gal ta varinė ritė yra tiesiog induktorius? Nes dabar aš pilną teisę turiu prisikabinti ir paklausti, kokia metodika buvo naudojama, nustatant, kad ta ritė yra būtent varinė? Ilgą laiką tylėjau ir nieko nerašiau, dėl suvirintojo terminologijos ir rašymo stiliaus, tikėjaus, kad laikui bėgant išaugs. taip, nebeliko tokių kiemo lygio išsireiškimų, kai "sulituoti tokie anokie komponentai į plokštelę" ir panašiai. Bet metai bėga, bet toks "kiemo" stilius vistiek per daug vis dar akį rėžia ;). Dabar kol kas nebaksnoju į kalbos kultūros ir stiliaus klaidas (jų per daug, kad netingėčiau tai daryt) :).

    kalbant apie rezultatus ir palyginimus su kitom apžvalgom. BC00, žinai kame problema yra? Ogi tame, šis produktas tėra eilinis maždaug vidutinės klasės produktas, kuris dirbtinai forsuojamas link AMAZING lygio. Per daug muilo, per daug to tempimo ant laurų. Labai subjektyvu ir kvepia dirbtinu noru praminti kelią į pirkėjų širdis. Dėl to aš ir pateikiau vieną iš pavyzdžių (produktų), kuris turėtų čia būti, pagal toookį "seilėjimosi" lygį. ;).

    p.s.
    Suvirintojau, nepyk už kritiką, bet aš tenoriu, kad tu išmoktum rašyti taip, kad būtum nuostabus pavyzdys, kaip reikia rašyti, tokiems žiopliams, kaip SB ar lixteris. :).
    Kaip ten liaudies išmintis sako, mušu nes myliu? :D.

  6. BC00 parašė:

    Šis tekstas yra parašytas mano paties, ne Suvirintojo. Nesu baigęs nieko, kas susijęs su fizika, todėl net nesiruošiu kažką komentuot apie izoliuotas užtūras ir pan. Jei turi tokių klausimų kreipkis į Suvirintoją. Man pačiam ale kiemo stilius visai priimtinas ir, manau, priimtinas 99 % lankytojų, kurie lietuviškai ir pakankamai kokybiškai sužino apie PSU vidų daugiau nei reikia. Nesiruošiu ginti FD, produkto performance labai geras (nebūk įsikandęs savo Corsair i, kur moki much premium price už top notch ir vien del to jis negauna/tu nė pas mus 10). Palauk geriau TPU ar jonnyguru ir tada galėsim palygint testų rezultatus. Aš itin galutiniame rezultate vertinu price/performace, o šio PSU jis žiauriai geras (pasižiūrėk kiek kainuoja identiškas Platimax). +3.3 tam ir vadinama non primary, ir dar kartą pakartosiu nelygink aklai skirtingų metodikų, nes jei lyginsi imsiu ir pateiksiu hardocp ir jonnyguru to pačio produkto žiauriai skirtingas išvadas:) O kitą kartą pasiseilėsim apie Seasonic P-1000, žiūrėsim koks pas jį ripple.

  7. Spygliuotas parašė:

    Tada tenka atsiprašyt suvirintojo (soriukas), už kritiką. Tiesiog labai didelio skirtumo nepastebėjau tarp jo, ir BC00 stiliaus.
    tada vanosim BC00 :P.
    Kalbant apie fiziką ir panašiai. Tamsta, nesupratai ką norėjau pasakyti. Aš tiesiog sakau, kad paprasčiausią induktorių vadinti varine rite (su feritine ar dar bala žino kokia šerdim), tai tas pats, kas mosfet tranzistorių vadinti lauko tranzistoriumi su izoliuota užtūra. Čia tik pavyzdys. T.y. vietoj to, kad naudotumei frazę "varinė ritė", galėtum parašyti tiesiog induktorius. arba paprastumo dėlei, induktorius ir kondensatorius vadinti tiesiog filtrais (ten, kur induktoriaus ir kondensatoriaus tendemas ir sudaro filtrą).

    O kiemo stiliaus nereikia maišyti su paprastumu. Galima apie sudėtingus dalykus parašyti paprastai ir aiškiai, bet galima parašyti kiemo stiliumi, bet neaiškiai. Šiuo atveju gana sudėtinga skaityti tokią apžvalgą. Tiek dėl kalbos kultūros, tiek dėl stiliaus, tiek kai kur dėl netinkamų terminų. beje, vartojant tokius terminus, kaip metalo oksido varistorius, 99 procentams skaitytojų tikriausiai suprasti patampa dar paprasčiau.

    Produkto naudingumo koeficientas toks, koks ir privalo būti platininiam sertifikatui. tai va ir tame bėda, kad price/performace šiuo atveju nėra žiauriai geras. mano kliperis, niekam tikęs ZM600-hp, gali pasigirti labai panašiais triukšmais, kaip ir aprašytasis apžvalgoje. Tad sakau, nieko įspūdingo. O kiti parametrai kaip įtampų nuokrypiai nėra tiek svarbūs, nes sistemai nusišvilpt, ar ten svyruoja 2 ar 3 procentais. O ant Corsair prekės ženklo man nusi… ne jame esmė. man reikėjo pavyzdžio, per paiešką ant greitųjų ir suradau ir pateikiau, kad nebūtų tuščias paburnojimas. Tad vadovaujantis čia išsakyta logika, aš tada galiu drąsiai teigti, kad Corsair variantas yra nuostabus, kalbant apie price/performace ;).

  8. BC00 parašė:

    Reziumuokim taip – PSU vidus ne kiekvienam skaitytojui, nežino kas yra MOV, tada skaityt net nelabai yra ir ko. Kaip nusišvilpt ar svyruoja tarp 1-3 %, taip nusišvilpt ar triukšmas 15 mV ar 50 mV – vistiek within spec:D Tokiu atveju kam išvis PSU apžvalgos, vistiek beveik visi įsiteks į specs. Tai aš pavyzdžių gerą dešimtį geresnių galiu pasakyt, bet kalba eina apie 600 W ir platinum, vat kur esmė tamsta. Rodos kažkam reikia lyginimo pagrindų, o kažkam pataisyt stilių ir pan. Normalu. Kritikos aš visai nebijau, bet kažin ar tu ką tuo pasieksi, būdamas tas vienas iš tūkstančių. Daug kam stilius ir net išvados su balais nepatinka ir TPU, ir hardocp ir t.t., bet tai tiesiog aplenkiama ir nesileidžiama į gilias diskusijas. Šiuo atveju bus būtent taip, tolimesnės pastabos PMu. Kiekvienas vertina savaip, nepatinka vertinimas ir žinai ką geriau nupirkt – rašai taip ir taip, o ne trauki iš kitos kainų zonos Corsair AX760i. Kiekvienas turi teisę įsivertint produktą dar kartą savo akyse, ir jei rezultatus norisi interpretuoti kitaip – tai visiškai normalu ir dar net sveikintina. P.S. pasidomėk kokią realią įtaką PC komponentams daro kad ir tie patys vidutiniai triukšmai;)

  9. Spygliuotas parašė:

    http://www.hardwaresecrets.com/article/Rosewill-FORTRESS-650-Power-Supply-Review/1597/2

    velnias, kažkur labai jau matyta… BC00, nežinai kur? Velnias, ir garantija 7-eri metai. ir velnias, oficialiai net galia 50 watų didesnė. hmmm… Ir triukšmai plius minus panašūs., gal naudingumo koeficentas mažesnis, bet pala, juk ten 110 V, o ne 230V, kaip pas mus :P. Ir kaina, praktiškai identiška :P.

    Va, dabar proga palyginti to paties "kalibro" produktus 😛 :D.

    Dabar rimtai – taip, nusišvilpt į tokius įtampos svyravimus. Kokios vaizdo plokštės, ar HDD DC-DC valdikliui ir kitiems valdikliams nusišvilpt, ar bus 5,05 V, ar 5,1 V Imkim bet kokį valdiklį – jo darbinės įtampos diapozonas bus vistiek pakankamai didelis, lyginant su tuo skirtumu tarp 2-3 procentų tarkim nuo 5 V. T.y. kai valdiklio darbinė įtampa tarkim gali būti nuo 4 iki 6 voltų, tai koks jam skirtumas, ar bus 5,05V ar 5,1V? TAČIAU, kai kalbama apie triukšmą, tada jau yra labai svarbus faktorius. Imkim tuos pačius, labai probleminius AMD grafikos lustus (ar tiesiog vaizdo plokštes). tai probleminei plokštei va tas vadinamasis triukšmas ir gali būti kertinis faktorius, dėl ko ji vienoj sistemoj gali veikti stabiliai, kitoj ne. Čia pateikiau tik kaip pavyzdį, kad būtų aiškiau, kurie parametrai svarbesni, o kurie nelabai svarbūs.

    Esminis klausimas yra toks: Jūs norit daryt gerai kaip priklauso, ar norit daryt taip su pasiteisinimu – kiti padaro ir dar blogiau.

    p.s.
    kalabnt apie tą pačią kategoriją:
    http://www.hardwaresecrets.com/article/Antec-EarthWatts-Platinum-650-W-Power-Supply-Review/1472/1

    ta pati klasė, panašus performance’as, panašios kitos charakteristikos, o kaina per 30 eurų mažesnė… Tai šiuo atveju price/performance santykis bus koks?

    tuom norėjau tik įrodyti, kad persistengėt su tuo nuostabiu liaupsinimu.

  10. BC00 parašė:

    Reik paieškot ar bent Europoj Rosewill yra, bent geizhals rodos ne:D BTW o kaip čia buvo kad jis irgi recommended ir overall geresnis už Antec? Turbūt abu mes klystam dėl išvadų:D
    http://www.techpowerup.com/reviews/Antec/EA-650_Platinum/10.html
    Nu ir ką? TPU kažkaip ne taip jau gerai įvertintas:D vartyk nevartęs ir čia jau neblogai gana išsigalvoji apie PSU, kuris neva triukšmaudamas ~50 mV gali kelti kėblumų VGA, abu žinom apie kokią VGA kalbam:D BTW, labiau orientuojus į tai kas yra Lietuvos rinkoj bandydamas įvertinti produktus, o ne blaškydamasis nuo Japonijos iki JAV. Užmiršai kur gyveni.. Matau supranti apie rites ir panašius dalykus, bet nelabai žinai kada ripple gali kelti problemas, kai net pagal mano šaltinius nėra padaryta įrodančių tyrimų, kad PC komponentai dažniau susiduria su gedimo/stabilumo problemomis, kai ripple yra minimum vs arti ATX specs. Man rodos parašyk Džoniui, kad išvis nebestestuotų įtampos reguliavimo ir nebekreiptų dėmėsio į šį aspektą:D Sakau, turi savo favoritą, turi galimybę lygint dešimtis puslapių to pačio produkto review su skirtingomis metodikomis ir įranga. Mūsų objektyvumas to daryt neleidžia, nes rezultatai gausis kreivi, stengiamės korektiškai palyginti su tuo ką turim (neimdami stipriai už rimtą kitų apžvalgų). Šiuo atveju turim Lietuvoj Platimax 600W, kaina kur kas didesnė, funkcionalumo atveju nieko mandriau nesiūlo, o apžvalgose vertinant overall ypač nežiba. Stengiuos parengt apžvalgą NEATMESTINAI, kaip tai buvo visais TN laikais. Moki parašyt geriau, turi laiko, nori dirbt redaktorium – įdarbinsim, no problem
    🙂 DISKUSIJA BAIGTA

  11. Spygliuotas parašė:

    tokiai probleminei plokštei kaip AMD (nepamenu koks ten modelis), gali turėti įtakos bet koks pirstelėjimas. Ir beje, aš pateikiau tik pavyzdį, kad turėtum supratimą, kas yra svarbu, o kas nelabai. vat ims ta probleminė vga, pasigaus tą 140mv "spaiką" ir trystels juodąją fizionomiją 😀
    tiesiog sistemai nusispjaut, ar įtampos reguliavimas svyruos 2 procentus, ar 3, dėl ko jūs čia problemą bandėt daryt vos ne dėl to pusės procento. O aš sakau, kad triukšmo lygis šiuo aspektu yra svarbiau, nei tas nereikšmingas žemas įtampos svyravimas.

    kalbant apie Rosewill, koks skirtumas yra ar nėra, norėjai tos pačios klasės ,to pačio svorio produkto, ir parodžiau. Jei gerai pasižiūrėtum tai Rosewill-FORTRESS-650 ir Fractal Design Newton R3 600 W maitinimo šaltinių gamintojas yra tas pats atngpower. bet čia šiaip, ne į temą :).

    „Nu ir ką? TPU kažkaip ne taip jau gerai įvertintas“ – panašiu vertinimu ir jūsiškis turėtų būt įvertintas, o ne 9,7…. na gal tik vos vos geriau ,atsižvelgiant į didesnį kiekį "kokybiškesnių" kondikų, į baltos spalvos ventiliatorių, į tai, kad jis įjungimas prie 50 proc. apkrovos, dar galima pakelti balą už tą snaigę 😛 ir už 5-erių metų garantiją. už kiekvieną pliusiuką po 0,1 balo, tai ką gaunam? 8,9? 😛

  12. BC00 parašė:

    Nu matai kitam +2 metai garantija ir fanless iki 50 % verta po 0,3 balo + 2x 6+2 pin dar 0,1 balo:D Ir?:D Gyveni savam vertinimo pasaulyje – vertini į sveikatą. 9 ar 9,5 tai ne ta kritinė praraja atskirianti prastą dėmesio nevertą produktą nuo gero produkto. Patyrinėk daugiau TPU apžvalgų oj rasi prie ko prisikabint, ir nepamiršk Džonio;) Ot provokuotojas, sakiau kad jau baigiau:D

  13. daimonass parašė:

    Spygliuotas – Keli surmuli del nieko… Aik gal paiilseti 🙂

  14. Spygliuotas parašė:

    BC00, nekišk man TPU – aš jų neskaitau ir neketinu skaityt. Joks rimtas apžvalgininkas tokių pievų nerašys, kaip vertinimas pagal balus. Aš tiesiog pasišaipiau iš tų balų sistemos ir tiek :P. Man pakanka hardwaresecrets pasiskaityt, jie bent jau pakankamai precizinius testavimo įrenginius naudoja ir teisingą testavimo metodiką.

    p.s.
    tai jei ne tie negražūs kabelių "apvalkalai" ir ne tas neskanus kabelių panašumas į magistralinius laidus, tai vertinime būtumėt parašę 10 balų? :P.

  15. BC00 parašė:

    O man secrets mažiausiai patinka, nes kažkodėl visi beveik PSU įtelpa į 3 %. O grandai kažkodėl neįtalpina to pačio produkto. Kesitai kažkaip ir nieko nepadarysi… O čia jau sekretas:P

  16. Spygliuotas parašė:

    vadinasi jei kitiems neįtelpa, tai galim daryt išvadas, kad jų rezultatai tikslesni? Nieko sau išvados.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.