Radeon HD 5000 ir HD 6000 vaizdo plokštės nebegaus naujų tvarkyklių

AMD pranešė, kad vaizdo plokštės, neturinčios GCN architektūros, nebegaus tvarkyklių atnaujinimų. Tai reiškia, kad į praradusių palaikymų produktų sąrašą papuola senesnės nei HD 7000 serijos vaizdo plokštės.

Trumpai tariant, tvarkyklių atnaujinimų nebegaus visi grafikos adapteriai kurie buvo gaminami naudojant VLIW architektūrą. Tai apima ne tik vaizdo plokštes, bet ir APU procesorius, tarp kurių papuola „Llano“, „Trinity“ ir „Richland“. Reikia paminėti, kad buvo keletas HD 7000 ar HD 8000 serijos vaizdo plokščių, kurios buvo paremtos senesne architektūra, tad jų savininkai programinės įrangos atnaujinimų irgi nebesulauks.

Pasak AMD, VLIW architektūra yra pasiekusį maksimalią spartą ir nebėra tikslo jai kurti naujų tvarkyklių, o atsilaisvinusi darbo jėga galės dirbti prie dabartinės kartos vaizdo plokščių programinės įrangos atnaujinimų. „Catalyst 15.7.1 WHQL“ bus paskutinės sertifikatą turinčios tvarkyklės, palaikančios VLIW architektūros vaizdo plokštes. Norintys „Radeon Software Crimson“ galės naudoti tik BETA tvarkyklių leidimą.

4 Komentarai

  1. Crunk parašė:

    o velnias reiks keisti savo 6970 :l

  2. daimonass parašė:

    Na veliau ar anksciau tai turejo nutikti. Zinant AMD financine padeti, nera cia kuom stebetis.

  3. samanius1124 parašė:

    kepleris tp kuri laika jau nebegauna (tik pranesimo nebuvo), nieko naujo

  4. koloniukas parašė:

    Del to ir teko pereiti prie maxwell.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.