SSD diskų pardavimai didėja

Kartą panaudojus SSD diską prie mechaninių kaupiklių grįžti nebenori niekas, tad nieko nuostabaus, kad net kompiuterių pardavimams mažėjant SSD paklausa vis auga.

Pardavimų didėjimas nėra didelis, pasak „TrendFocus“ per antrąjį šių metų ketvirtį SSD diskų pardavimai augo 2.9 % iki 23.859 mln. vienetų lygint su ankstesniu ketvirčiu, o žiūrint į parduotą talpos kiekį pastebėtas net 13.3 % didėjimas, iki 6.4 Exabyto. Vidutinė parduoto SSD disko talpa natūraliai didėjo ir dabar siekia 268 GB.

Nors pardavimai bendrai ir didėjo, bet viskas nėra taip šviesu kaip atrodo. 2.5" formato SSD diskų pardavimai šiek tiek sumenko, o bendrą statistiką pakėlė duomenų centrams skirtų SSD  padidėjusi paklausa. SSD diskai naudojantys PCI Express sąsają kol kas perkami vangiai, per antrąjį šių metų ketvirtį jų buvo parduota mažiau nei 100 tūkstančių vienetų.

SSD diskų kalvos karaliumi užtikrintai galime vadinti „Samsung“, kuriam tenka net 43.8 % parduodamų SSD kaupiklių. Kiti rinkos dalyviai yra labai arti vienas kito ir tik „Kingston“ sugebėjo perkopti 10 % ribą. „TrenFocus“ pažymi, kad nors „Toshiba Corp“ ir „SanDisk“ pagamina apie pusę visu Nand atminties lustų jų bendra SSD diskų rinkos dalis yra apie 14 %.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.