Dvigubas produktyvumas: „BenQ PD3200Q“

Intro

Nors „BenQ“ dar neanonsavo aukščiausios klasės žaidėjams skirto monitoriaus, kuris turėtų didelio dažnio skleistinės matricą su HDR ir G-Sync palaikymu, tačiau tai vargu ar gali atsiliepti neigiamai kompanijos populiarumui, kurį „BenQ“ sėkmingai užsitarnavo būdama viena iš pirmųjų pasiūliusių 120-144 Hz monitorius. Žaidėjai tai įvertino ir šiuo metu „BenQ“ Pabaltyje yra vienas populiariausių pasirinkimų, ypač kalbant apie ne itin brangius „gaming“ monitorius. Nestebina, kad ilgesnį laiką pastarosios gamos neatnaujinusios kompanijos portfelyje atsirado kitokios pakraipos modelių. Tarp paskutinių naujienų papuola PD3200Q bei PD3200U – grafikos dizaineriams ir profesionalams (ar bent arčiau jų esantiems) skirti 32“ monitoriai. Mūsų laukianti pažintis su gerų įvertinimų susilaukusiu BL3200PT įpėdiniu PD3200Q, kuris iš pirkėjo neturėtų atimti paskutinių jo sutaupytų pinigų, ypač atsižvelgiant į tai, kad profesionalams skirti net ir QHD raiškos monitoriai neretai perlipa ir 1000 eurų ribą. Iš pavadinimo galima nuspėti, jog PD3200Q yra būtent 2560 x 1440 (QHD) rezoliuciją palaikantis monitorius, kurio patrauklumą didina gilia juoda spalva pasižyminti VA tipo panelė, pridedamas nuotolinis OSD meniu pultas, „DualView“ savybė, kurios pagalba ekraną galima padalinti į dvi dalis ir abiejose taikyti skirtingus profilinius režimus, bei ant popieriaus toleruotinas 4 ms (G2G) atsako laikas.

3 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Puiki ir išsami apžvalga. Pats turiu BenQ BL3200PT. Kadangi čia rašote kad PD3200Q lyg ir BL3200PT įpėdinis, kokie jų esminiai skirtumai? Nes lyg charakteristikos ir panašios…

  2. BC00 parašė:

    Charakteristikos kone identiškos, skiriasi tik maksimalus ryškumas (350 cd/m vs 300 cd/m), nors matricų modeliai sutampa.
    Kiek išsiaiškinau BL3200PT neturi DualView ir KVM Switch, nebent šitie dalykai kitaip užvadinti OSD meniu. PD3200Q nebeturi VGA ir USB 2.0 portų… Skirtumų ne per daugiausia 🙂
    O iki pilno išsamumo dar reikia SpyderPro iki Elite užsi’upgradint ir osciloskopą nusipirkt 😀

  3. IFeelYou parašė:

    Dėl atsako laiko dar galiu pasakyti kad 4ms (GTG) ‎bent jau ant BL3200PT visiškai nesijaučia jokio lago. Sakyčiau optimalu ir tiktų net ir žaidžiant žaidimus rimčiau. Abejoju ar dauguma vartotojų apskritai atskirtų 1ms ir 4ms. Taip pat jis turi 3 AMA nustatymus, kuriuose galima pasirinkti norimą atsako laiko spartinimą, kas irgi yra neblogai.
    O dar žiūrint į tai kad BL3200PT skirtas daugiau profesionalams, o ne geimeriams – tokios charakteristikos apskritai atrodo puikiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.