„AMD FreeSync“ palaikantys monitoriai pasirodys lapkritį

 AMD konkurntas „Nvidia“ jau seniai pristatė „G-Sync“ technologiją, tiesa, monitorių palaikančių šią naujovę teko laukti gan ilgai. Tuo tarpu AMD savo „FreeSync“ atitikmenį į rinką stumia greitesniu tempu. Pagal naujausią informaciją jau kitą mėnesį turėtume sulaukti pirmųjų monitorių, kurie palaikys „FreeSync“, nors dar neseniai kalbėta, kad pirmieji įrenginiai pasirodys tik kitais metais. 

AMD taip greitai įvesti naują technologiją į rinką padeda paprastesnis „FreeSync“ veikimas. Ši AMD kadrų lygiavimo sistema nebus papildomai apmokestinta, jai nereikės papildomų įrenginių ar modulių, o tai ir paspartna technologijos diegimą. Tiesa lieka klausimas ar „FreeSync“ prilygs „G-Sync“, bet tai sužinosime tik po nepriklausomų apžvalgų. Pasak AMD, „FreeSync“ naudoja industrijos standartinius Displayport Adaptive-Sync protokolus, kurie nustato minimalų maksimalų kadrų skaičių kurį palaiko monitorius vos tik jį prijungus, taip išvengiama galimos delsos jei būtų naudojamos papildomos programos ar įrenginiai.
 
Norintieji pasinaudoti šia naujove turės turėti bent HD 7000 šeimos grafikos spartintuvą, bet su šiomis vaizdo plokštėmis tai bus galima padryti tik dalinai. Šios plokštės palaikys „FreeSync“ bet tik žiūrint video medžiagą, arba energijos taupymo tikslais. Norintieji „FreeSync“ panaudoti ir žaidimuose privalės turėti R9 295X2, R9 290X, R9 290, R7 260X ar R7 260 vaizdo plokštę su atnaujintu vaizdo išvesties kontroleriu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.