AMD oficialiai išleidžia „Radeon R9 285“

Oficialiai pristatyta nauja AMD vaizdo plokštė „Radeon R9 285“, turinti pakeisti R9 280, o vėliau pasirodysiantis greitesnis variantas ir R280X. „Tahiti“ lustas pas mus užsibuvo jau tikrai ilgai, tad pats laikas išleisti jį į pensiją.

„Tonga PRO“ branduolys kurtas siekiant sumažinti energijos vartojimą, bet išlaikant aukštą spartos lygį, peržvelgus apžvalgas galime teigti, kad AMD energijos efektyvume pasiekė gan prastų rezultatų. Malonu nebent tai, kad net sumažėjus stream procesorių skaičiui bei susitraukus atminties kontroleriui sparta išliko priimtiname lygyje, dėka efektyvesnės GCN architektūros.

Priminsime, kad „Tonga PRO“ savyje turi 1792 GCN branduolius, veikiančius 918MHz, 32 ROPs vienetus, 112 TMUs, 256bit atminties kontrolerį, kuris jungia grafikos procesorių su 2 GB darbinės atminties tiksinčios 1375 MHz dažniu. Numatoma „Radeon R9 285“ kaina apie 250$.

 

Keletas apžvalgų:

TechpowerUP

Guru3D 

Techreport

PCPER

TomsHardware

3 Komentarai

  1. PhaNtoM parašė:

    Na, tenka pripažinti, vienas praščiausių AMD grafinių adapterių. Kainos ir perf efektyvumas nekoks, energijos ir perf dar prastesnis. Iš AMD arba 270X arba jau 280X…

  2. daniukas21 parašė:

    „Radeon R9 285“ gimė jubiliejų mininčioje AMD konferencijoje
    kazka geresnio galejo sugalvoti tokiai progai. Nei spartos nei efektyvumo.

  3. JisVisadaSalia parašė:

    Iš vis kažkokia useless 😀 Aš pvz. pardaviau GTX 670… TechpowerUP testuose net atsilieka 1 FPS nuo manosios 😀 Geriau išleistų ką nors rimto, kad numušti Nvidia kainas iškart po naujų serijų pasirodymo… Nes visi žinom, kokios bus Nvidia kainos 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.