AMD pasirengusi sumažinti FX procesorių kainas

AMD bando sureaguoti į „Intel Devil's Canyon“ procesorių pasirodymą rinkoje – taip būtų galima pavadinti kompanijos planus pakoreguoti kone visų FX serijos procesorių kainas, papildomai atsisakant keletos žemesnės klasės narių.

Rugsėjo pirmąją turinčios įsigalėti naujos FX procesorių kainos labiausiai palies FX-9590, kurio kaina, numatoma, kris nuo 299 iki 215 USD. Pakopa žemiau esantis FX-9370 atpigs dvidešimčia JAV dolerių. Prisiminus, kad praėjusiais metais 220 W TDP reitingą turintys FX procesoriai buvo prieinami tik tam tikriems PC sistemų surinkėjams ir kainavo nuo 800 iki 900 USD, pastarųjų pigimas pastebimas plika akimi.

Likusieji aštuonių branduolių FX-8000 serijos nariai atpigs nuo 10 iki 20 USD. Panašus kainų pakoregavimas numatomas ir mažesnį skaičių branduolių turinties FX procesoriams, tiesa silpniausias iš visų, FX-4300, greičiausiai pigs vos keleta JAV dolerių.

Verta pastebėti, kad iš atnaujinto kainoraščio visiškai pradingo „Bulldozer“ architektūros procesoriai. Jie galutinai patraukiami iš rinkos, paliekant galimybę aukščiausiai pozicionuotiems ir didžiausių kainų sumažinimo sulaukiusiems FX-9590 ir FX-9370 pasivaržyti su „Intel Core i5-4690K“.

22 Komentarai

  1. zirnis parašė:

    Kai paziuri FX apzvalgas, tai is grafiku matai, kad FX dazniui padidejus 1.x karto fps padaugeja tiek pat karto. Norint ant daugelio zaidimu tureti tiek pat fps kiek su inteliu ispaudziama, reiktu is FX spausti 6-7 Ghz..

  2. ZeroFM parašė:

    protingesnis paskirs tą 400Lt skirtumą ant vga nei ant cpu .

  3. zirnis parašė:

    http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/5

    Kaip matyti is testu, FX8350 ant senu zaidimu botlenekina net sena HD 5870. Kai Intel Core i5-4690K kaina ~240 doleriu, vos geru simtu litu daugiau uz FX tai jau nieko protingo nepasakysi apie AMD pasirinkima, kad ir 10+ metu naudojai vien AMD..

  4. ZeroFM parašė:

    https://www.youtube.com/watch?v=4et7kDGSRfc Logan visą tiesą į akis pasako , nepapirktas kaip dauguma apžvalgininkų .
    https://www.dropbox.com/s/rd74j11pwq3pdwy/Screenshot%202014-08-21%2023.58.19.png vidutinis fx8350 buildas gan galingesnis nei 3570k buildas .

  5. JisVisadaSalia parašė:

    zirnis – dažnis padidėja kaip priklauso, bet dauguma žaidimų yra paremti Intel CPU (Skyrims, Assasins Creed, Batman serijos ir kiti), taigi rezultatai automatiškai dažniausia palankesni Intel procesoriams.
    Žaidimai, kurie priklauso nuo vaizdo plokštės (Crysis, Metro ir kiti) – rezultatai vienodi/apylygūs.
    Tu net nežiūrėk testų annandtech, kur grafika nėra Full HD. Raiškoje 1680×1050 ir mažesnėse – visada laimi Intel. Jei tokios nenaudoji – net neanalizuok tokių testų.
    ZeroFM – nevisada tuos 400 Lt yra geriau investuoti į GPU. Priklauso nuo tavo mėgiamų žaidimų – ar jie paremti Intel procesoriumi ar geresne GPU. Kartais Intel yra geriau su pigesne GPU nei AMD su brangesne…
    Čia jums vieni įdomesnių testų vienoje vietoje – skritingi GPU su Intel ir AMD (tame tarpe ir overclock testai) – http://overclock.ru/lab/62696_2/Vybor_optimalnoj_videokarty_stoimostju_bolee_350_dlya_igrovogo_PK.html#4
    O čia skirtingi procesoriai su 290x – http://overclock.ru/lab/62673_2/Testirovanie_processorov_Intel_Core_i7-4790K_i_Core_i5-4690K_v_igrah.html#4
    Atkreipkit dėmesį į Saints Row…
    Yra toje svetainėje dar daugiau įdomių testų. Pasirodo žaidimas gali priklausyti ir nuo vaizdo plokštės.
    Žodžiu kaip ir minėjau – viskas priklauso nuo tavo mėgiamų žaidimų, kurios drąskai multiplayer. Single player žaidimams manau užtenka ir 40-60 FPS.

  6. IFeelYou parašė:

    ZeroFM, visų pirma tai Passmark testai yra visiškai apgailėtini, ir nieko rimto tikrai neparodo. Pagal juos tai R9 295×2 silpnesnė nei nVidia 780, kas apskritai yra juokinga, nes net R9 290X daugelyje normalių benchmarkų lenkia tą 780, nekalbant apie 295×2.

    Yra normalių benchmarkų, tokių kaip 3DMark, PCMark, CineBench, kuriuose tas tavo AMD FX8350 sudirbamas bet kokio vidutinės klasės Intel procesoriaus. Vienintelis FX8350 panaudojimas yra nusipirkus labai gerą aušintuvą jį stipriai overclockinti, kadangi dėl plataus šilumos pasiskirstymo CPU TIM tam reikalui labai rinka. Žinoma su normalia termo pasta (pvz. Coollaboratory Liquid Ultra).

    Pagal kainą FX8350 kainuoja 30 Lt pigiau nei i5 4570, kuris turi integruotą GPU, pagamintas pagal naujesnę 22nm technologiją, ryja 2,5x mažiau elektros. Passmark testo rezultatas paremtas tuo, kad FX8350 turi 8 branduolius, o i5 4x. Padalinus rezultatą atitinkamai, i5 būtų tikrai galingesnis. O žinant kad 95% laiko Windows aplinkoje tikrai dirbsi Single Core tai čia net nėra ką svarstyt.

  7. JisVisadaSalia parašė:

    Nereikia čia apie elektrą meluoti. FX valgo vos 50 vatų daugiau, kai sistema veikia 100% pajėgumu. Jei overclockini CPU/GPU, tai padidėja maždaug 100 vatų. Max load iš viso tavo praleisto laiko sudaro gal kokį 15-20%, jei rimtai neužsiimi įvairiais "apdorojimais".
    100 vatų, tau per 10 valandų sudarys tik 1 litą už elektrą. Žodžiu nebesiglinkim kiek laiko praleidžiame prie kompo ant max load ir kiek laiko jis apskritai būna įjungtas, kad ta elektra įtakotų taip…
    Rašiau turėdamas omenyje CPU/GPU žaidimuose.

  8. daniukas21 parašė:

    Pataisymas, 100 vatu per 10 val sudarys apytikriai 0.5 lt 🙂

  9. zirnis parašė:

    AMD gelbeja tik silpnos "nextgenines" konsoles, kai visi zaidimai orientuoti i jas tai ir sedima keliais metais praeityje ir uztenka spartinto FX’o.

  10. JisVisadaSalia parašė:

    Žinok buvau tokios pat nuomonės, kol nenusipirkau PS3 (buvo išleisti 2006 metais). Patikėk manim – žaidimai gerokai įdomesni, geresnė istorija ir t.t. Nusipirkęs PS3 supratau, kad grafika neturi per daug didelės įtakos. Pats žaidimas ir jo istorija gerokai svarbiau. Nėra malonesnio geiminimo nei pakritus į fotelį ar sofkę naudotis pultu.
    Gal tik multiplayeris daugumos žaidimų prastesnis nei ant PC.

  11. IFeelYou parašė:

    JisVisadaSalia, jeigu nenusimanai tai gal ir nešnekėk. http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4570-vs-AMD-FX-8350

    "Much lower typical power consumption 68.25W vs 159.66W 2.3x lower typical power consumption"

    O kadangi tu nelabai nusimanai, tai matosi kad neskiri TDP nuo Power Comsumption. Daugiau pasiskaityk, tada nereikės ginčytis.

    O kad 22 nm technologija suryja mažiau elektros nei 32 nm tai aišku net idiotui. FX8350 yra seniena, visi tą žino ir nereikia čia kažko ginti.

  12. ZeroFM parašė:

    3,7GHz vs 5GHz . rezultatuose neparašyta ar 8350 oc tiek ryja ar ne . taip pat neparašyta ar tie benchmark daryti su spartintu 8350 ar ne .

  13. JisVisadaSalia parašė:

    Klausyk tu čia vėjų nerašinėk. Pereitame poste apie jokį TDP ar PC nekalbi, o čia jau liepi pasiskaitinėti kas tai yra. Nors pats pateiki realius skaičius iš testų su power consumption.
    Aš tau norėjau pasakyti, kad net nežiūriu į tokius kraštutinumus kaip elektros vartojimas ir kitiems nerekomenduojau jei CPU TDP vieno yra 84W, o kito viso labo tik 125W.
    Pačiam perdegė FX-8120 ir planuoju pirkti intelį. O čia kalbėti, kad intelis geriau už amd vartant webbrowserį ar skaitant emailą ir verkti kike energijos suvartoja…

  14. IFeelYou parašė:

    Praeitame poste visų pirma, mes kalbėjome apie spartą. Kaip papildomą dalyką aš paminėjau elektros energijos suvartojimą. Jeigu mokėtum anglų kalbą, ir suprastum kas yra power consumption tai pats vėjų ir nešnekėtum. Iš oro ištraukei kad 50 Wattų, perskaitęs kad tiek skiriasi TDP, kuris šiuo atveju tikrai nereiškia elektros energijos suvartojimo.
    Jeigu tau tėvai moka už elektrą tai gal ir nieko tokio, kai pats susimokėsi – tada kitaip pašnekėsi 🙂 O šiaip natūralu, kad žmogus perkantis High-End CPU, į elektros energijos suvartojimą nežiūri. Taip pat kaip ir perkantis mašiną su 5 litrų varikliu. Bet deja jokio AMD nepriskirčiau High-End procesoriams, kadangi jiems iki i7 dar labai labai toli, net nekalbant apie Intel Extreme seriją. Kažkada pats buvau didelis AMD fanas, kol nepamačiau kad jie beviltiškai atsiliko technologijose. Tikiuosi kadanors sugrįš…

  15. PhaNtoM parašė:

    Pagal jų kažkada išreikštą nuomonę jau seniai aišku, kad AMD high-end cpu rinką užleido Intel ir pasisakė besiorientuojantys ties APU.

  16. JisVisadaSalia parašė:

    Bet vis tiek komentaruose turi atsirasti kas nors protingesnis už visus likusius, kurie nieko nežino, turi eiti paskaityti informacijos ir gyventi su mama ir tečiu… Žmogus neteisus, bet tingiu ginčytis. Laikysiuos liaudies patarlės – duok durniui kelią.

  17. IFeelYou parašė:

    Jo, kai nelieka argumentų, lieka pasakyti – "tingiu ginčytis". Tu nei turėjai tą 4570, nei turėjai 8350, todėl nediskutuok ko nesupranti. Aš turėjau abu, ilgai testavau benchmarkuose, taip pat ir Watt-o-metrais, todėl puikiai žinau kas kiek ryja elektros. Skirtumas toli gražu ne 50 Wattų. O dėl manęs tai tu galvok nors ir kad Intel daugiau ryja, durno vis tiek neįtikinsi, nes jis turi savo kvailą nieko neparemtą nuomonę ir nesiklauso tų, kurie žino.

  18. itsunoshiyuga parašė:

    gana cia fanbojams reikstis. 🙂 visi is tikro puikia zinome, kad AMD zymiai daugiau sunaudoja elektros. uztenka TDP palyginti geriausiu modeliu. 130 ir 230 nemazas skirtumas. taip pat. zinome, kad AMD labiau kaista. taip pat, kad AMD – zymiai pigesnis. yra tam tikri tradeoffs. kodel pigesni? tiketina, kad kitokia kokybe. kiekvienam savo. as pvz esu uz intel, nes nepradeda daryt cpu su 8 branduoliais visiems prieinamu ir nezaidzia skaiciuku zaidimo kaip 5ghz.. taip pat, yra i3 cpu 1.3 ghz ir yra i telefus kisami 1.3 ghz procai. zinome, kad ju net lyginti negalima ir visiskai kita klase. cia ir panasiai. taip pat, visi zinome tikruosius skirtumus tarp nvidia ir ATI. man tik kartais nesuprantama, kodel zmones nesugeba priimti objektyvios informacijos ir ieskot tokios, kuri tenkintu subjekto nuomone. as esu ne karta pakeites nuomone i priesinga, kai yra pateikiami irodymai. passpark yra visiska nesamone. geriau jau naudoti userbenchmark, nes pats testavau ir neiseina sufakint rezultatu.

    http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4670K-vs-AMD-FX-8350/1538vs1489

  19. IFeelYou parašė:

    Pritariu itsunoshiyuga, gerai pašnekėjo.

  20. JisVisadaSalia parašė:

    Tiek užkrovėt mane su tom elektros sąnaudom, tai tiek prisianalizavau, kad jomajo 😀
    Kaip ir minėjau, kad tas 100w iš tikro nelabai mačija, jei pc apkrautas iki 4 val. per dieną (~30-35 val. savaitėje). Į mėnesį gaunasi vos keletas litų už elektrą. Aišku jei spartini ir CPU ir GPU tada skirtumas gali kisti 150-250w – priklausomai nuo konfigūracijos. Bet dar padariau išvada, jei nežaidi FPS geimų, o labiau visokius RTS ir RPG ir tau tereikia +/- 60 FPS, tada galima pasiimti i3 + 650ti ar 750 ti, o gal net naudotą R9 270x iš skelbimų ir turėti net 250w skirtumą. Ir dar be visa to, galima netgi padidinti FPS sumažinus rezoliuciją iki 720p… Tokios biudžetinės sitemos pirkimas gali iškart sutaupyti ne tik nuo procesoriaus bet ir nuo vaizdo plokštės kone 1000 Lt ir už komunalines ~30 Lt, jei praleidžiama 50 val. per savaitę. Kad ir tie FPS multiplayer gerai atrodo ant 720p rezoliucijos…
    Gerai, kad pasiginčyjom, pasianalizavau dar ir primečiau, kad nebereikės man imti PC už ~3000+ Lt…

  21. Katonas parašė:

    Patikėk mažinti rezoliucija ant LCD monitorių trikai nėra geras sprendimas, vaizdas iš kart gaunasi nemalonus akiai, ant LCD tik monitoriaus rezoliucija ir ne kitaip.

  22. JisVisadaSalia parašė:

    Na iš dalies klydau dėl AMD, bet tik iš dalies. Kaip ir pats minėjau, labai priklauso nuo žaidimo, kurį žaidi. Pačiam sudegė FX-8120, dar motininę apgadinau, tai primečiau, kad man pigiau pasiimti naudotą Intelį – taip ir gavosi – pasiėmiau i5-3570 su HD 6970. Dabar mano mėgstama Dota eina 50-100% sparčiau, nei su mano FX-8120 ir 30% spartesne GTX 670… Čia kaip tik tas pavyzdys apie kurį kalbėjau, kai žaidimas priklauso nuo procesoriaus…
    Prisikalbėjau… 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.