AMD ruošia „Godavari“ APU procesorius

AMD intensyviai dirba ir gegužės mėnesį turėtume išvysti „Godavari“ kodinį pavadinimą turinčius APU, tai procesoriai, kurie pakeis „Kaveri“. Naujieji AMD „Godavari“ APU turės pagerintą „Excavator“ architektūrą ir integruotą grafikos posistemę, kuri bus paremta „CoreNext 1.2“ stream procesoriais. Kaip ir seniau APU turės PCI-Express 3.0 palaikymą bei DDR3 atminties kontrolerį. Labiausiai tikėtina, kad procesoriai ir toliau bus suderinami su FM2+ motininėmis plokštėmis. „Godavari“ kaip ir „Kaveri“ bus gaminamas naudojant 28 nm litografiją. Manoma, kad naujausi AMD APU procesoriai galėtų kovoti su „Intel“ „Skylake“ ir „Broadwell“ vidutinės/žemos spartos procesoriais.

Laukiantieji pirmųjų AMD 14 nm procesorių tūrėtų suklusti. Tas pats šaltinis praneša, kad 2016 metais turėtume išvysti „Summit Ridge“ APU, kurie ir bus gaminami naudojant 14 nm techprocesą. Pagal dabartinį AMD planą 2017 metais bus išleistas ir atnaujinimas kodiniu pavadinimu „Raven Ridge“.  Šie lustai tūrėtų būti gaminami „GlobalFoundries / Samsung“ fabrikuose.

AMD taip pat derasi su „ASMedia“ dėl USB 3.1 kontrolerio integravimo į naujausių motininių plokščių mikroschemų rinkinį, kurių pasirodymas numatytas šių metų rugsėjui.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.