„Apple“ pristatė naująjį 4,7 colio „iPhone 6“

Ant scenos užlipęs Tim Cook pradėjo šiandienos renginį ir beveik iškart pristatė naująjį „iPhone 6“. „Apple iPhone 6“ perėmė „iPod touch“ išvaizdą ir turi 4,7 colių ekraną.

Ekranas yra apsaugotas jonais sustiprintu stiklu, kuris kraštuose yra išlenktesnis ir glotnesnis. Pats ekranas yra LCD su „Retina HD“, 750 x 1,334 pikselių (348ppi) raiškos.

Jau ketvirtus metus iš eilės į „iPhone“ montuojama 8MP „iSight“ pagrindinė kamera. „Apple“ teigia, kad įdiegė visiškai naują 1,5µ pikselių sensorių su veido atpažinimo funkcija ir f/2.2 diafragma. Bus galima įrašinėti vaizdą 1080p rezoliucija, o norintys turėti įrašą, padarytą 60 kadrų per sekundę, turės tenkintis 720p raiška. Tiesa, yra galimybė filmuoti 120 ir 240 kadrų per sekundę, bet tik žemesne rezoliucija.

Telefono korpusas pagamintas iš anoduoto aliuminio lydinio su nerūdijančio plieno „Apple“ logotipu. Aparatas yra tik 6,9mm storio.

„iPhone 6“ varomas antros kartos „Apple A8“ valdymo mikroschema. Ji suteikia 20% daugiau procesoriaus energijos ir 50% daugiau grafikos procesoriaus pajėgumo. Valdymo mikroschema yra sukonstruota ant 20nm energiją taupančio procesoriaus, kuris yra fiziškai mažesnis nei jo pirmtakas „A7“.

Naujojo „iPhone 6“ akumuliatoriaus gyvavimo laikotarpis bus lygus ar geresis nei „iPhone 5s“. Jis galės atlaikyti 14 valandų pokalbių. Šalia GSM skambučių jis palaiko ir VoLTE bei Wi-Fi skambučius (Amerikoje „T-Mobile“, Anglijoje „EE“ vartotojams).

16 GB „iPhone 6“ su dviejų metų sutartimi kainuos 199 dolerius. Šiais metais nebus išleista 32GB versijos, tad 64GB telefonas kainuos 299 dolerius, 128GB – 399 dolerius. Išankstiniai užsakymai bus galimi nuo rugsėjo 12 dienos, prekyboje telefonai pasirodys nuo 19 dienos. 

Be sutarties telefono kainos svyruos nuo 700 eurų (16GB), 800 eurų už 64GB ir 900 eurų už 128GB versiją.

8 Komentarai

  1. itsunoshiyuga parašė:

    na va. apple nuopuolis. mygtukas i sona persikele, ka kiti gamintojai jau senai padare. kaip ir ekrano dydis. ir mano nuomone, iOS nera tinkamas padoriai ant tokio dyzio ekranu. kazkaip nesiziuri man. 🙂 apvali forma turetu visiems patikti ir visai veiksmingai saugoti stikliuka. 🙂 daugiau nieko mandro. geresniu aparatu yra. 🙂

  2. IFeelYou parašė:

    Kuo geresnių? Kad procesoriaus taktinis dažnis didesnis nors veikia 3x lėčiau? Toli dar visiems iki tokio patikimo, greito ir stabilaus veikimo kaip Apple.

  3. IFeelYou parašė:

    O šiaip reikės imt vien dėl OIS, 5,5 Full HD ir 2,4x ilgiau veikiančios batarkės. Žinoma jeigu testai tą patvirtins.

  4. itsunoshiyuga parašė:

    tai cia Plus modelis gera baterija turi. nesistebiu, kai toks ekranas, bet paziurek kaip kiti 5.5 ekrana turintys aparatai laiko 🙂 gal windows phone nesinaudojai, kad kalbi apie 3x leciau. 🙂

  5. itsunoshiyuga parašė:

    yep. techniskai labai daug aparatu yra geresniu. kaip ir iMac ir Mac bei MacPro.. bla bla. 🙂 ir 349$ uz laikrodi? 😀 really? 😀

  6. PCMANIAK parašė:

    Ir vel ruduo obuoliu vel uzderejo
    mane jie pakerejo
    ir suzavejo
    as bobutei vel sakau
    duok man ant obuoliu
    o ant kokiu
    na ant tu liečiamu
    liesk sode ju
    daug taip ir negavau ant iphono
    pinigu nei 4s neturiu 🙁

  7. IFeelYou parašė:

    Man tai keista kaip kai kurie žmonės nesupranta esmės. Šneka kad Apple nevertas tų pinigų, kuriuos jis kainuoja ir panašiai. Telefonas, kaip ir bet kuris kitas daiktas, yra vertas tų pinigų, kuriuos už jį moka pirkėjas. Taigi kol Apple sugebės pritraukti dešimtis milijonų pirkėjų, tol jo kaina bus tokia kokia yra ir jis bus jos vertas. Niekas nieko pirkti neverčia, kiekvienas naudojasi tuo, kas jam patinka. Kažkas perka Apple, kažkas telefoną už 99 Lt Maximoje. Kažkas vairuoja Ferrari, kažkas perka Golfą (kuris irgi su keturiais ratais ir važiuoja nuo taško A iki taško B). Čia yra pasirinkimo ir finansų klausimas.
    Asmeniškai niekada nekeisčiau iPhone į jokį kitą telefoną. Moku už tai kad Apple parduotuvėje su manim bendrauja gražiai, moku už tai kad žinau kad jeigu man suges telefonas man jį pakeis nauju per 3 min uždėjus parašą ir neklausinės ką aš jam padariau, moku už tai kad jis man veiks/man nereikės jo "rootinti"/jis nebus apkrautas bloatwaro ir nelagins, moku už tai kad galiu atsisiųsti kokybiškas ir retas programas. Moku už tai – kad galiu.
    O paskutiniu metu tai moku už tai, kad paerzinčiau nevykėlius, kurie pamatę mano telefoną pradeda žviegti kodėl aš jį pirkau ir šitaip permokėjau, nors jų niekas net neklausė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.