Atskleistos „Intel Skylake“ procesorių integruotos grafikos specifikacijos

Ilgai sklidę gandai apie 2015 metais planuojamų išleisti „Intel Skylake“ centrinių procesorių integruotą grafikos dalį galiausiai buvo išsklaidyti. Jau dabar tapo žinoma, kad „Skylake“ procesoriuose bus integruojamas vienas iš penkių spartos rūšių (GT1, GT1.5, GT2, GT3e ir GT4e) grafinių posistemių.

GT4e – sparčiausias devintos kartos integruotos grafikos sprendimas, kuriam bus būdingi 72 vykdomieji vienetai (angl. execution units) ir 64 MB integruotos DRAM atminties, kuomet lustas bus diegiamas į keturių branduolių LGA1151 procesorių. BGA tipo „H“ serijos „Skylake“ procesoriai turės dvigubai didesnį (128 MB) integruotos atminties kiekį.

Likusios GT formos savo parametrais nesiskirs nuo integruotų grafikos posistemių, kurie yra numatyti „Broadwell“ procesoriams. Spartos prieaugio bus galima tikėtis tik dėl įvykdytų architektūrinių sprendimų:

  • GT3e – 48 vykdomieji branduoliai, 64 MB integruota atmintis, panaudojimas ultra mažai energijos naudojančiuose procesoriuose.
  • GT2 –  24 vykdomieji branduoliai, panaudojimas staliniuose LGA1151 procesoriuose, 15 W U/Y tipo SoCs ir „H“ serijos procesoriuose
  • GT1.5  – 18 operacinių vienetų, integracija į dviejų branduolių stalinius LGA1151 procesorius
  • GT1 – 12 operacinių vienetų, panaudojimas dviejų branduolių staliniuose LGA1151 ir 15 W TDP reitingą turinčiuose „U“ serijos procesoriuose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.