Didžiausias antipiratinių institucijų siaubas dabar sveria vos 90 megabaitų

Naujas ir dar baisesnis košmaras apėmė autorinių teisių gynėjus ir kitas su antipiratine veikla susijusias organizacijas, kuomet didžiausias „torrent“ portalas pasaulyje “The Pirate Bay”, atskleidė kiek užima visa ši interneto svetainė. Pasirodo ji „sveria“ vos 90 megabaitų, praneša TheVerge.com.

Atitinkamų antipiratinių institucijų išjungta pagrindinė „The Pirate Bay” svetainė, nuo šiol gali būti vėl aktyvuota bet kurio asmens, bet kurioje pasaulio vietoje, mat jos „nešiojamoji“ kopija nesunkiai telpa bet kokioje atminties laikmenoje. Šioje kopijoje patalpintos visas svetainės HTML kodas, „script“ žymės, paveiksliukai bei magnetinio tipo nuorodos (angl. Magnet links) į daugiau kaip pusantro milijono autorių teisėmis apsaugotų rinkmenų ar jų rinkinių.

Metų pradžioje „The Pirate Bay“ perėjo nuo „torrent“ tipo failų prie taip vadinamų „magnetinių“ nuorodų. Jos užima kur kas mažiau atminties: jei „torrent“ rinkmena vidutiniškai „sveria“ 50 KB, tai „magnet“ nuoroda atminties laikmenoje užima iki 1 KB vietos. Būtent dėl to, paleidimui visiškai parengta svetainės kopija teužima 90 MB.

4 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Puiku, piratebay tikrai galima rast gerų torrentų, tik ne visada geras parsisiuntimo greitis

  2. simple parašė:

    Tai priklauso nuo turinio populiarumo – natūralu. A, Lietuvoje tai dar gali priklausyti ir nuo interneto spartos į užsienį 😉

  3. BroniusK parašė:

    Busiu žalais ir paklausiu. O ta magnetine nuoroda (failas) veikia su uTorrent?

  4. AuRiMaS666 parašė:

    Žinoma, kad veikia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.