Į plačiuosius vandenis išplaukia rafinuoto dizaino „HTC One M9“

„HTC One M9“ – naujas oficialus naujos kartos „One“ flagmano vardas. Priešingai ankstesniems gandams, MWC metu buvo pristatytas tik „One M9“, nebuvo jokių papildomų modelių, bent jau kol kas.

Naujasis „HTC One M9“ – rafinuoto dizaino, dvigubai anodizuotas, padengtas nesibraižančia danga ir safyriniu stiklu ant kameros lęšių. Nors jis labai panašus į „One“ („M8“), dizainas labiau minimalistinis ir pats įrenginys yra plonesnis bei mažesnis. Jis turi vientisą priekį, naują įjungimo/užrakinimo mygtuko vietą, patobulintus garsinimo valdymo mygtukus ir visiškai naują korpuso spalvų pasirinkimą. Bus galima įsigyti sidabrinį su aukso elementais (rėmelis), metalo pilkumo, visiškai auksinį ir rožinį su auksiniais akcentais modelius.

 „HTC One M9“ nėra atsparus dulkėms ir vandeniui, bet kompanija žada IP69 sertifikatą turinčius dėkliukus šiam modeliui.

„HTC One M9“ turi 5″1080p Super LCD3 ekraną su nedideliais technologiniais ir spalvų perteikimo patobulinimais. Ryškiausias akcentas priekyje yra tradiciniai „BoomSound“ stereo garsiakalbiai, dabar su dar patobulinta Dolby Sound technologija.

Naujasis flagmanas varomas naujausios „Qualcomm Snapdragon 810“ platformos su aštuonių branduolių 64-bit procesoriumi (keturi „Cortex-A57“ 2.0GHz branduoliai ir keturi „Cortex-A53“ 1.5GHz branduoliai). Už grafiką atsakingas naujasis „Adreno 430“ procesorius, o įvairias užduotis padės įveikti 3GB operatyviosios atminties.

Telefone yra 32GB plečiamos atminties ir nemažas ryšių paketas kartu su LTE Cat.6 arba Cat.9 (priklausomai nuo regiono), prijungiamas ir bevielis TV-out, GPS + GLONASS, Bluetooth 4.1, NFC ir Wi-Fi ac.

Šis modelis komplektuojamas su neišimamu 2,840 mAh akumuliatoriumi. Yra greito įkrovimo funkcija, tačiau pakuotėje „greitojo įkroviklio“ nerasite.

„HTC“ naujajame telefone įmontavo 20MP BSI kamerą su 1/2.3 dydžio jutikliu, F/2.2 diafragma ir dviguba dviejų tonų LED blykste. Maksimali fotografavimo rezoliucija – 5376 x 3752 pikselių, t.y. 10:7 santykis. Palaikomas RAW formatas, kaip ir 4K vaizdo įrašymas.

Deja, kamera nepalaiko optinio nuotraukų stabilizavimo, bet kaip pliusą galima vertinti safyro stiklą, kuris apsaugo lęšius nuo susibraižymo.

Priekinė kamera naudoja 4MP UltraPixel jutiklį, kuris yra gana panašus į „One M7“ ir „One M8“ galines kamera, tik be automatinio fokusavimo.

„HTC“ sukūrė naujus įdomesnius galinės kameros efektus ir pažada visiškai naują „Zoe“ programėlę „Android“ ir „iOS“ operacinėms sistemoms.

„HTC One M9“ varo „Android 5.0 Lollipop“ sustiprinta naująja „HTC Sense 7“ vartotojo sąsaja. „HTC Blinkfeed“ programėlė sudaro didžiąją dalį naujosios „Sense“ vartotojo sąsajos. Pasikeitė visa „HTC Sense“ koncepcija ir dabar palaikomos temos, kurios įgalintos visiškai keisti savo išvaizdą – foną, spalvas, piktogramas, netgi klaviatūrą. Sukurtas temų generatorius, kuris automatiškai sugeneruos temą įkėlus vieną vienintelę nuotrauką.

Kita nebloga „HTC Sense 7“ funkcija yra galimybė pasirinkti naršymo juostą – bus galima keisti klaviatūros išdėstymą ir įsidėti papildomų nuorodų.

Ir galiausiai „Sense 7“ palaiko ryšį su „BoomSound“ – ji leidžia sujungti vidinius garsiakalbius su išoriniais sukurti erdviniam garsui.

Kaina kol kas nėra skelbiama, bet tikimasi, kad „HTC One M9“ rinkoje pasirodys dar kovo mėnesį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.