„Intel“ kardinaliai keičia savo agresyvų požiūrį į LGA lizdo patraukimą

Nors „Intel" jau buvo spėjusi paneigti kalbas, neva kompanija visai netrukus atsisakys LGA tipo lizdų, kuriuose esantys procesoriai gali būti atnaujinami be vargo, tačiau paskutinė atskleista informacija teigia, kad gigantas ne tik sušvelnino savo požiūrį į agresyvų BGA įvedimą į stalinių kompiuterių rinką, bet ir dar ilgai teiks pirmenybę LGA lizdams.

Dar praėjusiais metais buvo kalbama, kad „Intel" gali visiškai atsisakyti LGA ir µPGA lizdų savo vidutinės klasės procesoriams (pastarieji suteikia laisvę lengvai atnaujinti CPU) arba gana drastiškai sumažinti LGA tipo procesorių skaičių jau 2014 metais ir susikoncentruoti į BGA tipo centrinius procesorius, kurie yra sulituojami su pagrindine plokšte.

Remiantis neįvardintais šaltiniais iš Taivane lokalizuotų pagrindinių plokščių gamintojų, „DigiTimes" mini, kad „Intel" produkciją bent  iki 2015 metų pirmos pusės, kuomet išriedės „Skylake" architektūros procesoriai, 95 % CPU asortimento sudarys produktai su LGA lizdu. Tuo momentu rinkoje bus tik labai maža dalis biudžetinių „Broadwell" ir „Skylake" architektūra grįstų procesorių, kurie pasižymės atnaujinimams nedraugišku BGA lizdu. Vaizdas piešiamas dabartiniui periodui, kuomet BGA lizdą turi žemos klasės „Atom" ir kiti itin taupūs „Intel" produktai.

Kurį laiką buvo manoma, kad „Intel" kompanijai bus ekonomiškai neptaruklu turėti net tris produktų linijas, apimančias LGA, µPGA ir BGA paketus. Ir nors didesnė nauda , žinoma, būtų koncentruojantis tik į vieną gamybinę terpę, sunku įsivaizduoti ekonominės naudos nebuvimu, kuomet „Intel" visiškai dominuoja CPU rinkoje, o jos mažesnysis varžovas AMD vos sugeba gauti pelną skirtingoje CPU nišose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.