„Microsoft“ skelbia savo trečiojo ketvirčio rezultatus

Kadangi dabar trečiojo ketvirčio rezultatų skelbimo metas, nuo visų neatsilieka ir „Microsoft“. Paskelbti duomenys labai nestebina, bet apibendrinus galime teigti, kad šis gigantas turėjo gerus tris mėnesius. Kompanija iš viso gavo kiek daugiau nei 23.2 milijardus dolerių pajamų, lyginant su pernai gautais 18.5 milijardais. Nors pajamos išaugo gan ryškiai, pelno grafa neatrodo taip puikiai. Per trečiojio ketvirčio laikotarpį „Microsoft“ uždirbo 5.84 mlrd. dolerių, o prieš metus pelnas siekė 6.33 mlrd. dolerių. 

Yra paprastas paaiškinimas dėl ko pelnas sumažėjo, nors gauta daugiau įplaukų. Per praėjusį ketvirtį „Microsoft“ įsigijo „Nokia“ ir po to vykdė restrukturizavimosi procesą. Šių vykdomų veiksmų kaina turėjo siekti apie 1.14 milijadus dolerių, pridėjus šią sumą į pelno eilutę uždarbis atrodytų solidus.
 
Keletas atskirų pelno eilučių kurios gali pasirodyti idomesnės. Buvo parduota 2.4 milijonai „Xbox One“ konsolių, kas yra 102% dagiau nei prieš ketvirtį. Telefonų pardavimaui buvo rekordinai, iš viso nupirkta 9.3 milijonai „Lumia“ telefonų, kai prieš ketvirtį buvo įsigyti tik 5.8 mln. vienetai, o šita verslo šaka iš viso sugeneravo 2.6 mlrd dolerių apyvartą.                                                                                                                                                                            
                                                                                                                     

2 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Apyvarta nera lygu pelnui… Kur yra pajamos ten taip ir reikia akcentuot, dabar atrodo kad is lumios stebuklingai gavo 2.6mlrd pelno…. 🙂

  2. Katonas parašė:

    Skaiciau skaiciau ir pasimeciau tuose skaiciuose, ne pelno, o apyvartos tiek turejo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.