Nuo 2016 metų „Sharp“ pradės gaminti 4K ekranus išmaniesiems telefonams

Jei manote, kad QHD (t.y. 2,560 x 1,440) išmaniojo telefono rezoliucija yra juokinga, tada tikrai labai nustebsite 2016 metais. Todėl, kad tais metais „Sharp“ nusiteikęs pagaminti pirmąjį 4K išmaniojo telefono ekraną.

Vis dar neaišku, kokią rezoliuciją pasirinks japonų kompanija ir pavadins ją 4K – 3,840 x 2,160 ar 4,096 x 2,160. Tačiau atsižvelgiant į šiandien vyraujantį 16:9 ekrano kraštinių santykį, ko gero bus pasirinktas pirmasis variantas.

Atskleidęs šį gandą šaltinis teigia, kad „Sharp“ jau pluša gaminant šiuos ekranus, kurie bus tarp 5″ir 6″ dydžio – kol kas tiek tėra žinoma.

Priežastis, kodėl kompanija ketina gaminti tokios aukštos rezoliucijos ekranus, yra didelė paklausa iš Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojų. Kompanijos pageidauja vis didesnės pikselių tankio rezoliucijos ekranų. „Sharp“ yra antra pagal dydį LCD ekranų gamintoja, pirmoje vietoje yra „Sony“, „Hitachi“ ir „Toshiba“ partnerystės rezultatas – „JDI“ („Japan Display Inc.“). teigiama, kad artimiausioje ateityje kompanija taip pat pagerins LTPS (žemos temperatūros polisilikono) ekranų kokybę.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.