Paskutinį ketvirtį kilo telefonų pardavimai

Pasak tarptautinės rinkos tyrimų kompanijos „IDC“, trečiąjį šių metų ketvirtį buvo parduota 327 milijonai telefonų. Tai 26,2 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį 2013 metais. Per paskutinį ketvirtį nuo 301,3 milijonų vienetų šie skaičiai padidėjo 8,7 proc.

„Samsung“ vis dar išlieka rinkos lyderiu, tačiau kompanijos rinkos dalis lyginant su pernykščio trečio ketvirčio duomenimis krito nuo 85 milijonų iki dabartinių 78,8 milijonų parduotų vienetų per paskutinį ketvirtį. „Samsung“ kovoja su padidėjusia kitų trijų „Android“ telefonų gamintojų  ir „Apple“ konkurencija.

„Apple“ pagal pardavimus išlieka antroje vietoje, kompanijai praėjęs trečiasis ketvirtis yra pelningiausias per visą istoriją. Kompanija sugebėjo parduoti 39,2 milijonus „iPhone“ telefonų, įskaitant besilankstančiuosius „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“, taip pat buvo parduota daug „iPhone5S“ ir „iPhone 5C“. Kompanija šį ketvirtį baigė sėkmingai „iPhone 6“ telefonų  populiarumo dėka.

Trečioje vietoje atsidūrė „Xiaomi“ 2014 metų trečią ketvirtį pardavę 17,3 milijonų vienetų. Tai didžiulė sėkmė Kinijos telefonų gamintojui, kuris perspjovė tiek „Lenovo“, tiek „LG“, kurie yra ketvirtoje ir penktoje vietose. Per metus „Xiaomi“ pardavimai sugebėjo išaugti 211,3 proc. dėl  labai gerai perkamų ir puikiai įkainotų „Mi4“ telefonų.

„Lenovo“ užsitikrino ketvirtą vietą su 16,9 milijonų parduotų vienetų, „LG“ liko penkti pardavę 0,1 milijonų vienetų mažiau (16,8mln telefonų).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.