Populiariausių interneto naršyklių užimamos pozicijos praėjusį liepos mėnesį

Portalas "Ars Technica" paviešino populiariausių interneto naršyklių užimamos rinkos dalį 2012-ųjų liepos mėnesį. Taigi kas išlieka lyderiu ir kaip keitėsi situacija, lyginant su birželio mėnesiu?

Nors "Internet Explorer" rinkos dalis sumažėjo 0,1 % (iki 53,9 %), ji neginčyjamai išliko populiariausia naršykle vartotojų asmeniniuose kompiuteriuose. "Mozilla Firefox" sugebėjo nežymiai sustiprinti savo pozicijas. Ši naršyklė dabar užima 20,2 % rinkos, lyginant su birželio mėnesį turėta 20,06 % dalimi. Lyderių trejetuką užbaigia "Google Chrome", kurios populiarumas nukrito 0,18 % – iki 18,9 %. Už didžiojo trejeto ribų tradiciškai atsiduria naršyklė "Safari". Per mėnesį jos dalis padidėjo 0,17 % ir dabar ji tenkinasi 4,9 % rinkos. "Opera" dalis praktiškai nepasikeitė (-0,01 %) ir sudaro menkus 1,59%.

14 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Gal kas is operos naudojanciu pasakys tikslu budu kaip transferinti is ff passwordus i opera? Ir history butu neblogai, nes man jau uzkniso ff su savo apgailetinu flash palaikymu, pakibinejimais ir ilgais loadinimais.

  2. BC00 parašė:

    Bandei FF problemą spręsr su "protectedmode"?

  3. Fostil parašė:

    11.2 flasha isirases esu, su 11.3 per daug problemu kilo, bet siaip tada nemeginau isjungti to protected. Su 11.2 dar gyvent galim, bet kiek megines opera, tai tokiu ciudu nepakliudavo. tik vat be passwordu ir history importo nelabai norisi visam pereit.

  4. BC00 parašė:

    Flash .268 ir su išjungtu protectedmode problemų kaip ir nebeturiu.

  5. daimonass parašė:

    Man toks jausmas, kad cia pats flash kaltas, o ne firefox…

  6. CiukCia parašė:

    To Fostil. Nustatymai -> importas

  7. simple parašė:

    Gal kas duosite nuorodą, kurioje būtu galima pastebėti jūsų minimas problemas? Įdomu pažiūrėti, ar čia tik aš laimės kūdikis nežinantis kas tai naršyklės lūžinėjimai, ar čia dėkoti Waterfox’ui (praktiškai tas pats Firefox, tik kompiliuotas 64-bit operacinėms sistemoms). Neteko man nei "protected mode" išjunginėti, nei naudoti senų Adobe Flash versijų kol kas – viskas tiesiog veikia.

  8. aiwaris parašė:

    man tai isvis tik opera norm teina o kitos nasykles meto visokius flash player erorus arba tipo kad nustojo veikti:D

  9. BC00 parašė:

    http://forums.adobe.com/message/4468493
    Sakosi tipo Adobe išsprendė flash ir FF problemą, bet jei ne rankinis protectedmode, tai vargčiau toliau..

  10. simple parašė:

    Dėkui BC00, bet aš turėjau omenyje kokį nors adresą, kuriame lūžta/stringa Firefox. Būtu įdomu jį atverti su Waterfox.

  11. Fostil parašė:

    Cia ne saitu priblemos, o ff nesuderinamume su flashu, pacio flasho bugynai. Anksciau youtube be problemu ziuredavau 1020p video su dxva enablu, cpu ne kazka rydavo, o dabar net 720p buvo pradeje luzineti, not responding ir pan. Dabar pries isjungiant pc lrytas.lt video naujienas ziurint nuluzo flashas is oro.
    Vis zemyn rieda tas firefoxas, po 3.6 versijos vien tik naujos problemos kyla. Giriasi, kad javascript ir pan spartina, bet kad kitkas vos velkas dzin…

  12. Putulis parašė:

    o įdomu, ar įmanoma viename kompiuteryje turėti dvi operas su atskirais bookmarkais ir slaptazodziais? Nes vienas vartotojas nuo seno turi operą, o man teko ff, kurį aš irgi mielai išmainyčiau į operą. Sprendimas, kai narsykle leidzia rinktis is dviejų slaptažodžių netenkina

  13. Fostil parašė:

    Profilius galima pasikurt, bet kaip su ju perjunginejimu velns zino.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.