Pristatytos „Nvidia GeForce GTX 970/GTX 980“ vaizdo plokštės

Sulaukėme naujų „Nvidia“ produktų, mus bandys nustebinti dvi vaizdo plokštės, kurios yra pagrįstos nauja „Maxwell“ architektūra. Pristačius vaizdo plokštes oficialiai jokių netikėtumų neišvydome, ankščiau nutekintos specifikacijos pasitvirtino ir įspūdingai atrodantys 64 ROPs vienetai tapo realybe. Kitus grafikos spartintuvų duomenis geriausiai perteiks skaidrė. 

 
Trumpai apie pačias vaizdo plokštes remiantis apžvalgomis, liaudies pasirinkimą neabejotinai galime skirti GTX 970. Gaminys atrodo puikiai, ypač po sumażintos kainos, kuri dabar suksis apie 330$. Sparta aukščiausizme lygyje ir ne daug atsilieka nuo GTX980, nors kainų skirtumas yra apčiuopiamas, GTX 980 kaina 550$. Abi vaizdo plokštės turi didelį energijos efektyvumo laipsnį ir „Nvidia“ toje srityje padirbėjo labai gerai. Galime teigti, kad „Nvidia“ labai užtikrintai laimi šį raundą, jei lygintume ką mums neseniai pasiūlė AMD su „Tonga“ branduolį turinčia vaizdo plokšte. 
 
Keletas apžvalgų:
 

21 Komentarai

  1. JisVisadaSalia parašė:

    Neblogos GPU, EU kainos 350 ir 550 eurų atitinkamai. Va jei dar padarytų kainas, pagal serijos modelį, o ne pagal spartą – tada PC rinka užsipildytų Nvidia iškarto… Pats pasiimčiau už 980 už 780 kainą…
    Tačiau čia juk Nvidia,o ne AMD…

  2. Maariux parašė:

    Apzvalgose visi euforijoj, svaigsta, stumia ant AMD.
    Bet.. pasiziurejus i viska sviesiomis akimis:
    1. Sparta padidejo ~15%. Nieko naujo, pastaruosius metus visada būna panašus prieaugis.
    2. Energijos sąnaudos sumažėjo nuo 300w iki 270w – 10%

    Smagu, bet iki Maxwell popierinio plano dar trūksta.

  3. Livez parašė:

    įdomu kada bus Nvidia GeForce GTX 970 Lietuvos parduotuvėse

  4. GK parašė:

    o Zotac firma patikima?
    kada zada isleisti 980ti korta?
    o skirtumas tikrai matosi,nuo 780ti pagerejo 20-25%,kai kur net 30%,kaina mazesne,energijos sanaudos mazesnes,is ko dar islosi.

  5. Katonas parašė:

    Geros visos firmos kol su kokiu nors produktu neuzpjauna grybo. O mano nuomone neblogos vaizdo plokstes isejo, lauksim AMD kainu mažėjimo.

  6. itsunoshiyuga parašė:

    neblogai jei tokios kainos. pigiau negu 7xx serija kai paleido. 🙂 as vis del to lauksiu 5 kartos intelio ir 1000(?) kartos nvidia. 🙂

  7. JisVisadaSalia parašė:

    Na jei 970 tikrai nekainuos brangiau, tai gal ir verta tų pinigų. O 980 vos 10 proc. spartesnė už 970.
    Su GTX 670 2012 gegužę buvo panašaiai, kainavo ~1300 lt. Pavyko naudotą po pusmečio nusipirkti už 800 Lt… Ir va tik tik pardaviau už 650 Lt… Įdomau kąparodys 960.
    Ir dar gaila, kad AMD pasirodys tik 2015 m. Ir dar laukiu AMD FREESYNC – tai nebežinau ir ką bedaryti…

  8. BC00 parašė:

    Pasirodžius FreeSync bus įdomu: iškils dvi stovyklos, prie kurių reikės derint perkamą monitorių. Atrodo, kad net toks dalykas kaip monitorių paklausa gali pradėti lemti vaizdo plokščių pardavimus.

  9. JisVisadaSalia parašė:

    http://www.skytech.lt/strixgtx970dc2oc4gd5-asus-geforce-gtx-970-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-p-209965.html#tabsnav-2
    Pravariau geizahls ir idealo (fr uk de) – niekur nėra taip. Čia reik į vartotojų teises paduoti. Kas čia per izdivatelstva. Iš vaikų atiminėja pinigus. Rado ant ko pinigus daryti – ant GPU… Reik skundą rašyt vartotojo teisėms, bus ten koks kartelinis susitarimas tarp jų. Net nepirkčiau Lietuvoje, gaila iš EU neina išsimokėtina pasiimti naujo PC – hahaha [:D]

    Nu tikrai fydarai, sakau, po paskelbto AMD kainų mažinimo CPU – nenukrito kainos…
    Nors šiaip būna, jei nėra sandėlyje, tai kaina pakitusi. Pažiūrėsim kokia kaina bus kai atsiras sandėlyje prekė…
    EU kainos to paties STRIX modelio – FR 374 eurai, DE – 348 Eurų. UK eina GPU nuo 270-300 GBP…

  10. PhaNtoM parašė:

    Ko jūs triedžiat į kelnes? Ta kaina dar porą kartų gali pasikest, kol jie atsiveš arba parduos pirmas partijas ir nusistovės pradinė kaina.

  11. JisVisadaSalia parašė:

    O tu primeti, kad galbūt kažkas jau užpirinėja su tokia kaina? 😀
    Bet esmė tame, kad visos kainos šitaip pastoviai. O Europoje GPU keli mėnesiai buvo jau 300-400 Lt skirtumas. R9 290x MSI Gaming modelis lyginant su LT yra 700 Lt skirtumas… WTF?

  12. PhaNtoM parašė:

    Na, ką daryt, kad jie užsivežę didesne kaina prekes, negi pardavinės į minusą? 🙂 Užsienyje apyvarta daug kartų greitesnė, tai ir kainos greičiau pakeičiamos. 🙂

  13. JisVisadaSalia parašė:

    Užsienis buvo prieš įstojant į EU. Dabar jau bendra teritorija. Na taip, gali skirtis tos kainos, bet ne 100 eurų. Be to jie perka iš sandėlio pas distributorių. Vat iš principo iš Baltnetos kai ateis meistras į darbą kada, paprašysiu, kad parodytų kainas, nes jis turi priėjimą prie to distributoriaus, neatmenu jo pavadinimo.

  14. PhaNtoM parašė:

    Lietuvoje pagrindiniai liktais Acme (ACC) ir ALSO (GNT). Ir jei jie sandėlyje dar turi atsivežę daiktą už 500lt, tai jie tikrai neatiduos jo kažkam parduoti už 400lt, pagalvok logiškai. Aišku, aš čia bandau tas kainas išsukt į logišką lygį, gal jie specialiai kurį laiką bando pasipelnyti, kas ten žino…

  15. Regulio parašė:

    Čia gi ASUS STRIX, jis ir R9 285 kainuoja +250 nuo kitų

  16. alonzo2 parašė:

    gtx 970 1100-1200 riba, toliau neidomu…. 🙂

  17. BC00 parašė:

    Gigabyte ir Asus GTX 970 Lietuvoje, taip pat Gigabyte GTX 980.

  18. JisVisadaSalia parašė:

    Tu geriau pas pardavėjus, jei bendrauji su jais – paklausk kas čia yra su tom kainom per nesąmonės tokios. Jau dabar kainų skirtumas matosi 150 eurų…

  19. BC00 parašė:

    Pakalbėjau ir atrodo Asus kainos susinormalizavo:D

  20. JisVisadaSalia parašė:

    Maladėc 😀 Aš jau vartau ten kur apskųsti – radau VVTAT 😀 Pažiūrėsim kitas firmas 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.