Skiepai nerangiam monitoriui: „SilverStone ARM11SC” ranka

Nors monitorių gamintojai to labai aiškiai nepropaguoja, galima surasti kone identiškų gaminių tarpusavyje besiskiriančių tik stovu arba kitaip vadinama koja. Žinoma, daugeliui aktualiausias LCD matricos tipas, atsako laikas ar galų gale dizainas, tačiau pritaikyto stovo ergonomika turbūt yra pagrindinė antro plano savybė, leidžianti išlaikyti pačią patogiausią sėdėjimo pozą ir patį kokybiškiausią vaizdą (priklausantį nuo matricos ir jos apžvalgos kampų), išvengiant tokių nemalonių interjero detalių, kaip knygos ar kito ne pagal paskirtį panaudoto plokščio daikto. O pasigaminta pakyla išsprendžia tik dviejų krypčių problemą. Pastarųjų absoliučiai neturėtų likti su labai pravarčiu periferiniu įrenginiu iš „SilverStone” – ARM11SC ranka.

 

  • Apie SilverStone
  • Pakuotė ir komplektacija
  • Surinkimas
  • Įspūdžiai
  • Išvados

 

Apie SilverStone

„SilverStone” buvo įkurta 2003 metais Taivane. Pagrindiniais kompanijos produktais, be abejonės, galima laikyti korpusus. Kompanija dirba ne tik ties brangiais aukšto funkcionalumo modeliais („Raven" ir keletas „Fortress" serijos gaminių), bet ir siūlo labiau prieinamus biudžetinius produktus. Be korpusų „SilverStone” asortimente galima rasti ir įvairaus kainų diapazono maitinimo šaltinių, sisteminių ventiliatorių, kietųjų diskų dėžučių bei aksesuarų, kaip garsą izoliuojanti medžiaga, sisteminiai kabeliai ir t.t. Verta pažymėti ir tai, jog prieš keletą mėnesių „SilverStone” žengė ir į „high-end" procesorių aušintuvų rinką.

 

Pakuotė ir komplektacija

Gerą metrą siekianti pailga kartoninė dėžė dailiu apipavidalinimu nepasižymi, tačiau išsiskiria savo tvirtumu. „SilverStone” pažadėta aliuminio konstrukcija, išradinga ir jokio vargo spaudimo metu nesukelianti spyruoklė, nesudėtingas surinkimas, patogus kabelių išvedžiojimas bei daugiakryptis LCD pozicijos keitimas ketina išlaisvinti kiekvieno žiūrovo matymą. Dešiniau tokio ARM11SC moto pavaizduota pati ranka bei informuojama, kad produktas pagamintas ne Kinijoje (kaip daugelis HW detalių), bet Taivane. Iš aliuminio ir Taivano kombinacijos pradedame tikėtis daug.

Ant vieno iš dėžės šonų „SilverStone” nurodo pagrindines ARM11SC savybes. Paaiškėja, kad į aliumininę-plieno struktūrą įsimaišo plastmasės. Kaip ir korpusų rinkoje, jos buvimas nėra pageidautinas, tačiau, kaip vėliau paaiškės, plastmasės procentas šioje rankoje yra mažiausias iš visų sudėtinių dalių. Gamintojas teigia, kad ARM11SC geba sukti monitorių (pivot funkcija) aplink savo ašį, pasukti +/- 90o kampu kai pagrindinė koja fiksuota vienoje padėtyje (swivel funkcija) bei keisti palinkimo kampą (tilt funkcija) -20 + 90 laipsnių diapazone. 3,8 kilogramo sverianti „SilverStone” ranka pajėgi ant savęs išlaikyti iki 10 kilogramų sveriantį 15-24“ colių LCD. VESA fiksavimo tipas garantuoja pilną suderinamumą su daugeliu rinkoje esančių monitorių.

Pakuotėje visos sudėtinės dalys paskirstytos po putoplasto lakšte esančius skyrius. Atskirų dalių neįvardysime, su jomis trumpai supažindinsime surinkdami ranką. Taigi, čiumpame pridedamą vartotojo gidą ir bandome surinkti ARM11SC į vieną funkcionuojantį vienetą. Tiesa, „SilverStone” mums parūpina net šešiakampus raktus.

 

Surinkimas

Pirmasis įspūdis apie siūlomą vartotojo gidą kiek komplikuotas. Galbūt sudėtingumo įneša nedideli paveikslėliai ar pagrindine dviejų spalvų iliustravimas, tačiau susikaupus etapai darosi kur kas aiškesni. Pirmiausiai surenkamas mechanizmas, kuris tvirtis visą ranką prie stalo. Tam „SilverStone” siūlo du būdus. Vienas iš jų skirtas kuomet norima išvengti sunkumų, jei vartotojui nėra pakankamai erdvės jau surinkto mechanizmo užkišimui už stalo galo. Iš esmės abu būdai vienas nuo kito nesiskiria.

Sukibimą su stalu bando pasiekti plieninis stovas. Masyvaus trikojo apačia padengta gumos ar silikono sluoksniu, kuris stovui leis dar patikimiau priglusti prie stalo. Fiksuojama masyvios sraigtinės rankos principu. Į trikojį įstatomas pailgas stovas, kuris atlieka dvi funkcijas. Pirma, juo judės viena iš dviejų pagrindinių ARM11SC sub-rankų, taip keičiant monitoriaus aukštį. Antra, prie jo tvirtinamas kabelių grupuoklis-laikiklis. Ši detalė yra viena iš nedaugelio plastmasinių randamų kartu su ARM11SC. Sub-rankos rankos judėjimą aukštyn-žemyn reguliuoja žiedas, kurio pozicija užtvirtinama pora šešiakampių varžtų.

Sekančiu etapu ARM11SC savininkas gauna progą pasirinkti kiek sub-rankų turės galutinis įrenginys. Iš esmės dvi pridedamas sub-rankas galima suskirstyti į pagrindinę ir pridėtinę. Tie, kas jaučia, kad LCD pritraukimo-atitraukimo savybė nėra reikalinga (o tuom labai abejoju), pridėtinę sub-ranką padeda į šalį. Tai atima dalį funkcionalumo, tačiau galutinė ranka tampa kiek kompaktiškesnė. Viena ant kitos sub-rankos tiesiog susimauna, rotacinis judesys atliekamas plastmasės-aliuminio paviršiais, judesio atlikimą suvaržant arba palengvinant šoninėse sub-rankų dalyse įrengtų šešiakampių varžtelių pagalba.

 

Nejuokingai pajuokausiu. Su pagrindine sub-ranka be didesnių pastangų galima užmušti žmogų. Daugiau nei 1,5 kg sveriantis plieno-aliuminio mišinys palieka aukščiausios kokybės įspūdį, kurio net nesiruošia sugadinti plastmasinis laikiklis-kanalas, skirtas monitoriaus laidų pervedimui. Prieš grupuojant kabelius, kurių „Dell U2311Hb” turi tris, monitoriaus panelė prisukama prie pagrindinės sub-rankos galo. Pačiame gale esantis mechanizmas leidžia LCD palenkti, pasukti ar pakeisti aukštį.

 

Įspūdžiai

Sunku nupasakoti ar tuo labiau nufotografuoti visas pozicijas, kuriose gali pabūvoti „Dell U2311Hb”. Galbūt tai geriau leis suprasti oficialus „SilverStone” filmukas. Vis dėlto, prieš pereinant prie minčių apie kabelių išvedžiojimą,  norėtųsi pasakyti keletą žodžių ir apie bendrą naudojimąsi. Visų mazgų veikimams nėra jokių priekaištų. Alkūnės plastmasiniuose įdėkluose juda be užsikertimų, spyruoklė neatšoksta ir lieka toje vietoje, kurioje vartotojas to pageidauja. Norint išlankstyti  ranką į reikiamą padėtį, kartais prireikia pasinaudoti abejomis rankomis. Vistik natūralu, nes turime mažiausiai dvi rotacines ašis. Kiekvienas mazgas, nesvarbu rotacinis ar aukščio keitimo, gali būti pakoreguotas (fotografijos iš vartotojo gido), siekiant suteikti maksimalų patogumą keičiant sub-rankų ir joms priklausančių mazgų jautrumą judesiui. Gamyklinis sureguliavimas veikė be problemų, todėl pirštų prie visų mazgų net nekišom.

Kabelių grupavimą-pravedimą palaikantis ARM11SC turi tris taškus, pro kuriuos juda LCD turimi kabeliai . Pirmasis dėklas dedamas ant trumpiausios kojos, o antrasis laikiklių būdu fiksuojamas prie pagrindinės sub-rankos. Nepasižiūrėjimas į vartotojo gidą leido pražiopsoti antrąjį laikiklį-kanalą. Kuomet pasigedome užbaigto kabelių fiksavimo, pražiopsotas kanalas buvo atrastas po pridėtine sub-ranka. Jis fiksuojamas varžtų pagalba, tačiau tai problemų nekelia, nes kabelių pravedžiojimas įprastai atliekamas kartą per visą konkretaus LCD ir rankos draugavimo laikotarpį. Pilnai pabaigus kabelių slėpimą, kuriuo jau buvome patenkintinti, išbandėme įvairiausias „Dell U2311Hb” pozicijas. Pastebėjimas: 360 laipsnių sukimas reikalauja nedidelio kabelių laisvumo. Jei pritrūks bendro kabelių ilgio (maitinimo ar DVI) arba kabeliai bus taip įkišti į kanalus taip, kad juose nejudės, tai iššauks ypač rotacinio/pritraukiančiojo judesio blokavimą arba pagridninėje sub-rankoje esančio plastmasinio kanalo iššokimą iš laikomųjų angų.

 

Išvados

Nors tai pirmasis mūsų išbandytas tokio plauko periferinis prietaisas, net nesiruošiame ieškoti jam alternatyvų, kurių Lietuvoje kažin ar išvis yra. Vis dėlto jei yra, esame beveik šventai įsitikinę, kad su „SilverStone ARM11SC”  konkuruoti funkcionalumo ir kokybės prasme gali toli gražu ne kiekvienas. Pastarieji du aspektai čia išpildyti maksimaliai. Pora plastmasinių žiedų ir treji plastmasiai laidų grupuokliai-kanalai. Tai viskas, ką randame iš taip HW entuziastų vengiamų medžiagų. Absoliučiai visas ARM11SC rankos kūnas pagamintas iš puikiai išoriškai apdirbto plieno ir aliuminio. Siūlomas funkcionalumas nė per žingsnį  taip pat neatsilieka. Nors „Dell U2311Hb” yra komplektuojamas su ergonomikos nestokojančiu stovu, tai nesutrugdė tam pačiam monitoriui padidinti savo vertę ir įžengti į visiškai naują funkcionalumo erdvę. Matymas buvo išlaisvintas ir ne kitaip: suki kaip nori, aukšti reguliuoji kaip nori, tolini ir artini, palenkimo laipsnis yra didesnis nei gali prireikti bet kam. Maža to, ARM11SC atlaisvino didelį, galimai naudingo stalo plotą, ir suteikė galimybę atsivesti monitorių iš ten, kur stovėdamas su gamykliniu stovu nė iš tolo nesuteiks tokio malonumo akims ir kūnui. Nuo šiol ne vartotojas taikosi prie savo monitoriaus, o monitorius prie savo šeimininko, ypač to, kuris naudojasi labai prastus apžvalgos kampus turinčia itin populiaria TN matrica.

Trečias pagal svarbumą tokio prietaiso aspektas – suteikiamos galimybės sugrupuoti-paslėpti monitoriaus kabelius. Ir čia ARM11SC išmanumo nestokoja, tačiau tai vieta, kur galimas šioks toks patobulėjimas. Nesiruošiu perbraižyti kabelius prilaikančių kanalų išdėstymo vietų ar panaudotą plastmasę keisti į kažką prašmatnesnio, tačiau vertėtų atsiminti, kad į LCD ateinatys kabeliai negali būti maksimaliai įtempti, nes daugeliu atveju keičiant monitoriaus padėtį jie pradės blokuoti atliekamą judesį. Tačiau tai nesugeba užblokuoti mus nuo susižavėjimo, kurį sukėlė „SilverStone ARM11SC”. Rekomendacija už aukščiausią kokybę ir funkcionalumą, kurie įvertinti apie 80 eurų. „SilverStone”, nepamiršk ne mažiau įspūdingo produkto tik jau didesniems nei 24“ LCD šeimininkams.

6 Komentarai

  1. PhaNtoM parašė:

    Pasakiškas įrenginys, ypatingai tiems ekranams – "invalidams", neturinties adekvačios kojos. 🙂

  2. algiz parašė:

    Atrodo tai nerealiai.. 🙂

  3. ToBeX parašė:

    Izvelgiu 1 minusa – apzvelgus konstrukcija, jo neina montuoti ant lentynos ir nuleisti ekrana zemyn

  4. BC00 parašė:

    ToBeX -> pamačius lentynos struktūrą galėčiau pasakyti tiksliai, visokių jų būna.. 🙂 Ir nelabai suprantu per kur ir per kiek norėtum nuleisti tą ekraną, nes jis nusileisti gali: tiek per pagrindinę sub-ranką, tiek per stovą su metaliniu žiedu.

  5. ZigZag parašė:

    Super dalykas. Darbe panašius stovus naudojam. Labai patogu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.