AMD „Greenland“ bus gaminamas „GlobalFoundries / Samsung“ fabrikuose

Pagal ankstyvą ir dabar dar gan miglotą informaciją, „Greenland“ grafikos architektūros lustai, seksiantys po „Fiji“, turėtų būti gaminami „GlobalFoundries / Samsung“ fabrikuose pasitelkiant 14 nm FinFet techprocesą. Tai reikštų, kad AMD užbaigtų bendradarbiavimą su ilgamečiu lustų gaminimo parteriu TSMC, kuris šiuo metu ruošia 16 nm FinFet litografiją.

„Greenland“ grafikos procesoriai tūrėtų pasirodyti kažkada 2016 metais, kol kas tikslesnės datos niekas nežino. Remiantis „Fudzilla“ informacija, AMD visas jėgas skirs pagerinti energetinį efektyvumą, taip bandant užkariauti nešiojamųjų kompiuterių kūrėjus, kad jie pasirinktų AMD gaminius. Tikėkimės, kad sparta irgi išaugs apčiuopiamai. Be visa ko „Greenland“ naudos antros kartos HBM atmintį (HBM2), kas padidins ne tik talpą, bet ir duomenų pralaidumą.

Pažangesnis lustų gamybos metodas yra mirtinai reikalingas grafikos procesorių gamintojams, nes naudojama 28 nm litografija su mumis yra jau nuo 2011 metų. Perėjus nuo 28 nm prie 14 nm gamybos metodo į tokį patį lusto plotą teoriškai būtų galima sutalpinti apie 4 kartus daugiau tranzistorių, o kuo daugiau tranzistorių, tuo daugiau spartos. Be to naudojant pažangesnį gamybos metodą, reikia mažesnės įtampos pasiekti tą patį dažnį, o dėl to dar sumažėja ir elektros sąnaudos.

AMD tikisi atgauti rinkos dalį su greitai pasirodysiančiomis „Fiji“ architektūros vaizdo plokštėmis, o 2016 metais kartelę priims „Greenland“ grafikos spartintuvai. Na, o mums belieka laukti, nes 2016 metai bus tikrai įdomūs vaizdo plokščių naujienomis iš abiejų stovyklų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.