„Apple“ pristatė „iPad Air 2“ ir „iPad mini 3“

Vakar „Apple“ vadovas Timothy D. Cook pristatė naujos kartos „Apple iPad“ planšetinius kompiuterius – „iPad Air 2“ ir „iPad mini 3“.

„iPad Air 2“ yra tik 6,1mm storio, kas paverčia jį ploniausiu planšetiniu kompiuteriu. Dabar galima rinktis ne tik baltą, bet ir aukso spalvos modelį.

Planšetinis kompiuteris varomas pagal užsakymą pagamintu „Apple A8X“ mikroschemų rinkiniu, kuris gaminamas specialiai „iPad“ gaminiams.  CPU yra 40% greitesnis, GPU spartesnis nei „A7“  mikroschemų rinkinyje 2,5 karto.

„iPad Air 2“ pagaliau yra „TouchID“ pirštų atspaudų jutiklis. Šio modelio ekrano rezoliucija yra tokia pat kaip ankstesniame, tačiau dabar jis padengtas dar ir neatsispindinčia danga, kuri 56% sumažina ekrano atspindžius.

„iPad Air 2“  turi 8MP f/2,4 kamerą. Taip pat jame įmontuotas antras mikrofonas, kuris leidžia daryti stereo įrašus.

Priekinė kamera taip pat patobulinta – ji turi naują jutiklį, geresnę veidų atpažinimo funkciją ir HDR įrašų galimybę.

Akumuliatorius, kaip ir praėjusių metų modelyje, leidžia naudotis įrenginiu 10 valandų.

„iPad Air 2“ kaina prasideda nuo 499$ (16GB). Kaip ir „iPhone“, nėra 32GB versijos, tik 64GB, kuri įkainota 599$. LTE versija padidins kainą 130 papildomų JAV dolerių.

Oficialiai pristatytas ir trečiosios kartos „Apple iPad mini 3“. Jis vadinamas tiesiog „iPad mini 3“, jam duotas „Retina“ ekranas. Deja, naujajame modelyje mažai kas pakito lyginant su senuoju. Kaip ir ankstesnis „mini“ yra tokio pat dydžio ir rezoliucijos – 7,9″ ir 1,536 x 2,048 pikselių. Įrenginio storis ir svoris taip pat nepasikeitė.

„Apple iPad mini 3“ nauja yra jo vardas, „TouchID“ pirštų atspaudų jutiklis, „Apple Pay“ atsiskaitymo funkcija ir papildomas aukso spalvos korpuso pasirinkimas. Ir panaikinta 32GM versija.

Planšetinio kompiuterio kamera taip pat išliko ta pati – 5MP „iSight“ ir HD „FaceTime“ kamera.

Prekyboje pasirodys 16GB, 64GB ir 128GB versijos, kurios atitinkamai kainuos 400$, 500$ ir 600$. Plius 130 dolerių, jei norėsite LTE. Be sidabrinės ir pilkos, bus galima įsigyti aukso spalvos įrenginį. 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.