„Arctic P402“ ausinės – tiesiog keliaujantiems

Tai pirmoji mano apžvalga šiame portale, o ir papuolė ji ne apie tą daiktą, kurį tikrai norėtųsi apžvelgti, bet kokiu atveju, aš čia. Šį kartą mes kalbėsime apie „ARCTIC P402“ ausines su lankeliu, kurios skirtos tiems žmonėms, kurie tiesiog daug keliauja su vienu ar kitu mobiliu įrenginiu.

 

  • Apie „ARCTIC“
  • Pakuotė ir komplektacija
  • Žvilgsnis iš arčiau
  • Techninės specifikacijos
  • Garso kokybė
  • Patogumas ir patikimumas
  • Išvados

 

Apie „ARCTIC“

Kompanija „ARCTIC“ yra šveicarų kompanija, įkurta 2001 metais. Gamintojas savo kelią pradėjo nuo aušinimo įrenginių: termo pastų, sisteminių ventiliatorių, procesorių bei vaizdo plokščių aušintuvų. 2010 metais įmonė įžengė į naują etapą, pirkėjams pasiūliusi korpusus, maitinimo šaltinius, audio produktus bei periferijos gaminius. Šį kartą mes būtent ir apžvelgiame ausines.

 

Pakuotė ir komplektacija

Atsiprašau visų už pakuotės fotografijas, bet tiesiog taip jau gavau šias ausines ir neįdėjau jų atgal į dėžutę. Iš tiesų tuščioje dešinėje zonoje, kurią jus matote, turėtų gulėti „Arctic P402“ ausinės, kai ji, šiuo atveju, yra, kaip minėjau, visiškai tuščia. Tuo tarpu kiek kairiau galime pamatyti pačias ausines ir tai, jog jos pritaikytos nešiojamiesiems kompiuteriams, MP3 grotuvams ir telefonams. Įsiminkite pastarąjį sakinį, nes vėliau kalbėdami apie „P402“ ausines jūs suprasite, kodėl čia parašyta būtent taip, o ne kitaip.

Galinėje pakuotės dalyje, tuo tarpu, nurodomos specifikacijos, bendros ausinių ypatybės, netgi garso dažnių palyginimo kreivė. Vienas dalykas, kurį pastebėjau galinėje pakuotės dalyje yra tas, jog pakuotėje yra papildomas adapteris. „Kam jis reikalingas?“, – šovė man mintis. Tiesa, to nesužinojau kol neišėmiau jo iš pakuotės.

Atidarę plastikinę dėžutę, kas nebuvo taip lengva, kaip gali pasirodyti, radau labai mažas ausines ir priedą prie jų – tam tikrą papildomą adapterį. Deja, pakuotėje nėra  nei vartotojo gido, nei to „papildomo adapterio“ funkcija nenurodoma ant pakuotės, tad teko ne spėlioti, o keliauti į gamintojo puslapį, kuriame, labai dėkui „ARCTIC“, radau atsakymą į šį klausimą.

Pasirodo, kas ir taip jau logiška, kad ausinės naudoja paprastą 3.5 mm lizdą, kurį turi visi kompiuteriai (įskaitant ir minėtus nešiojamuosius), visi MP3 grotuvai ir netgi telefonai. Tačiau jei jūsų rankose seniena, „ARCTIC nusprendė pagelbėti. Pasirodo, jog senesniuose telefonuose, ypač įskaitant senus „Samsung“ ir „Sony Ericsson“, yra naudojama kiek kitokia 3.5 mm jungtis, kuriai ir pritaikytas adapteris. Na, pirkėjai nebus nuvilti.

 

Žvilgsnis iš arčiau

Pirmasis dalykas, kuris krito į akis, yra ausinių dydis. Jos yra vienos iš mažiausių mano matytų ausinių su lankeliu. Taip, savęs negaliu laikyti ausinių fanatikų, kuris jų turi kiekvienai progai, tačiau kokybiškos ausinės man yra reikalingos – mėgstu klausytis kokybiškos muzikos padedant savo garso plokštei staliniame kompiuteryje.

Nenukrypstant nuo temos apie ypač mažas „ARCTIC P402“ ausines, galėčiau paminėti jų svorį – jis tesiekia 130 gramų, o tai yra net labai, labai mažai. Kitos mano turimos ausinės su lankeliu yra praktiškai mažiausiai pusantro karto didesnės, nei „ARCTIC P402“ ausinės. Dėl to jas siūlyčiau tik keliauti mėgstantiems žmonėms.

Pačios ausinės yra pagamintos iš metalo, gumos ir odos derinio. Pats lankelis yra iš gumos, pro kurį, žinoma, keliauja ir laidas į dešinę ausinės dalį. Tiesa, to laido mes nematome, nes jis paslėptas guminiame lankelyje. Patys ausinės kaušeliai prie lankelio yra pritvirtinti metaliniais chromuotais laikikliais, kurių pagalba taipogi galime pakelti ar nuleisti ausinės kaušelius.

Ausinių kaušeliai yra padengti juodos spalvos oda, kuri yra 15 milimetro pločio, tačiau čia yra atliktas unikalus sprendimas. Pastebėjau, jog ausinių kaušeliuose naudojama oda yra storesnė apačioje, nei viršuje. Tai, pasak kompanijos, turėtų pagerinti patogumą naudojant „P402“ ausines. Kaušelių  šonuose naudojamas metalas, ant kurio yra įspaustas „ARCTIC“ vardas. Atrodo gražiai, bet naudos, tenka pripažinti, – nedaug.

Liko du neaptarti aspektai – tai ausinių laidas ir mikrofonas. Sakiau jums įsiminti tai, kad šios ausinės pritaikytos mobiliems įrenginiams, kaip kad nešiojamiesiems kompiuteriams, MP3 grotuvams ar telefonams. Taip yra dėl to, jog šios ausinės su lankeliu yra netik ypač kompaktiškos, bet ir jų laidas yra gana trumpas – viso labo 1,2 metro. Testuojant ausines ir norėdamas išgirsti tai, ką jos sugeba, jas turėjau prijungti prie savo stalinio kompiuterio su „Asus ROG Xonar“  garso plokšte, tačiau trumpas laidas man tikrai negelbėjo, o atvirkščiai – net labai trukdė. Visgi naudojant ausines su mobiliais įrenginiais, kaip kad MP3 grotuvu, problema išnyksta.

Kalbant apie mikrofoną, nieko daug pasakyti negaliu – jo kokybė, žinoma, nėra tokia gera, kaip kad brangių žaidėjams skirtų ausinių su lankeliu ar kiek brangesnio atskiro mikrofono, tačiau „Skype“ pokalbiams jis nemaišo. Kompanija nurodo, kad mikrofonas yra labai tinkamas pokalbiams telefonu ir aš iš dalies su tuo sutinku. Na, pažaisti taip pat bandžiau ir susišnekėti pavyko, tačiau čia stebuklų ir nesitikėjau.

 

Techninės specifikacijos

  • Kištuko tipas: Įprastas 3.5 milimetro
  • Dažnių juosta: 20 Hz – 20000 Hz
  • Varža: 32 Ohm
  • Jautrumas: 101 dB
  • Mikrofono jautrumas: -42 dB
  • Kabelio ilgis: 1.2 metro
  • Svoris: 130 gramų

 

Garso kokybė

Vis galvojau, kaip būtų galima patikrinti garso kokybę. Tai nėra vaizdo plokštė ar procesorius, kuriuos testuojame su tam tikrais testais ir galime iškart išreikšti vieną ar kitą nuomonę. Čia labai daug ką reiškia apžvalgos autoriaus nuomonė, jo girdimi garsai, taigi išlikti bent kiek objektyviu šiame skyrelyje yra labai sunku.

Kažką aiškiau būtų buvę galima pasakyti, jei būčiau tūrėjęs bent 2-3 tos pačios kainos zonos produktus, ko aš, žinoma, neturėjau. Vienos mano turimos ausinės yra aukštos klasės „Asus Vulcan“ su lankeliu, kurios skirtos žaidėjams, tačiau jas naudoju ir muzikai klausytis. Kitos yra „Philips SHP2500“, kurių kaina praktiškai yra pusė tiek, kiek kainuoja mūsų apžvelgiamos „ARCTIC P402“, taigi situacija gana sudėtinga.

„Asus Vulcan“, kaip ir būtų galima tikėtis, tiesiog nušluoja tiek „ARCTIC P402“, tiek ir, be jokios didesnės abejonės, „Phillips SHP2500“ ausines. Tiek kalbant apie žemus dažnius, tiek ir apie aukštus. Pats asmeniškai klausausi tik RnB ir Hip-Hop stiliaus muzikos, kitaip nei BC00, kuris apžvelginėdamas „SteelSeries Siberia V2 Frost“ ausines išbandė įvairių žanrų muziką. Ir nors „ARCTIC P402“ arkliukas ir turėtų būti muzika, čia girdimos problemos tiek su aukštesniais dažniais, tiek su bosu. Tariant paprastai, būnant su "Asus Vulcan" ilgą laiką, tiesiog baugu grįžti prie „ARCTIC P402“ ar „Phillips SHP2500“ – muzika jau nebe tokia, kokia buvo.

Be jokių klaustukų, „ARCTIC P402“ tikrai nėra žaidimams skirtas produktas, bet man pasirodė atvirkščiai. Nors mano lyginimai su „Asus Vulcan“ yra bereikšmiai, tačiau žaidimuose, pavyzdžiui „Battlefield 3“ ar „F1 2012“, „ARCTIC“ gaminys demonstravo net geresnius rezultatus, nei klausant RnB ir Hip-Hop stiliaus muziką. Visgi neteiskite manęs, aš galiu ir klysti – tiesiog nėra aiškių testų, kuriuose galėčiau būti objektyvus. Garso kokybė čia – tik mano asmeninė nuomonė.

 

Patogumas ir patikimumas

Jau minėjau, kad „ARCTIC P402“ yra ypač mažos ausinės. Kaip matote fotografijoje su kiek realesniu konkurentu „Phillips SHP2500“, pastarosios ausinės su lankeliu yra pusantro karto didesnės, palyginus su „ARCTIC“ produktu. Kad ir kaip ten bebūtų, kompanija sako, kad lengvumas ir kompaktiškumas būtent ir yra šių ausinių didžiausias pliusas, kaip ir ausinių kaušeliai, kurie irgi itin patogūs.

Man, pirmą kartą naudojant tokias mažas ausines su lankeliu, jos pasirodė ypač nepatogios, priešingai tai, ką teigia „ARCTIC“. Įprotis daugeliu atveju yra viskas ir aš tiesiog negalėčiau naudoti „ARCTIC P402“. Taip, galbūt po geros savaitės, neturėdamas kitų alternatyvų, ir priprasčiau, bet dabar jų naudoti tiesiog nenorėjau. Aš taip pat esu fanas įprastų ausinių be lankelio, kai pradedama kalbėti apie mobilius įrenginius, net ir nešiojamuosius kompiuterius, taigi man toks tipas tiesiog nėra priimtinas.

Visgi nesupraskite manęs klaidingai. Kad ir ką manyčiau aš, turiu pripažinti faktą, kad mažas svoris ir kompaktiškumas yra „ARCTIC P402“ pliusai, kurių aš iš šių ausinių tikrai negaliu atimti. Galimas daiktas, kad būsimi ar esami šio produkto pirkėjai būtent jas ir įsigijo dėl to, jog jos yra lengvos ir kompaktiškos.

Pačių ausinių surinkimo kokybė, panaudos medžiagos yra fantastiškos kokybės. Čia dedu „riebų“ pliusą. „ARCTIC P402“ pasirodė ypač patikimos, o bandymas „plėšti jas iš jėgos“ parodė puikius rezultatus. (Ne)Tiesioginis konkurentas šioje apžvalgoje „Phillips SHP2500“, beje, yra pagamintas visiškai tik iš plastmasės ir tai yra jau antros tokios pat ausinės mano namuose, nes jas sulaužyti – vieni juokai. Lankelis, kuris pagamintas iš plastmasės, įtrūksta ir su ausinėmis jau galima atsisveikinti. Tuo tarpu "ARCTIC" naudoja gumą. „Phillips SHP2500“ gelbėja tik tai, jog jų kaina gana maža – apie 40 litų.

Išvados

Minėjau, kad mažos ausinės su lankeliu man nepatinka, tačiau čia yra skonio reikalas. Tai vis tiek galima laikyti „ARCTIC P402“ pliusu – šios ausinės sveria viso labo 130 gramų. Nepatiko tai, jog ausinių laidas yra gana trumpas, tačiau kompanija  nenurodo ant dėžutės, jog šis produktas yra skirtas staliniams kompiuteriams, taigi smarkiai bausti jos už tai mes neturime visiškai jokios teisės.

Garso atkūrimo kokybė man pasirodė vidutiniška, tačiau čia tiesiog reikia daugiau tyrimų ir potencialių konkurentų. Dvigubai pigesnes „Phillips SHP2500“ ausines „ARCTIC P402“ be jokios abejonės atkūrime įveikia, tačiau tai ne tai, ką mums siūlo „Asus Vulcan“. Visgi kainos zona su pastaruoju gaminiu skiriasi keletą kartų.

Kas man patiko? Tai ausinių surinkimo kokybė ir panaudotos medžiagos. Iš tiesų neatrodo, jog jos artimiausiu metu sulūš, kas man vieną kartą jau nutiko su minėtomis „Phillips SHP2500“. O pabaigai būtų galima pasakyti, kad „ARCTIC P402“ ausinės skirtos tiems žmonėms, kurie tiesiog daug keliauja su vienu, ar kitu įrenginiu. Ir jei jums patinka lengvos ir mažos ausinės, nesumokėję nė 74 litų tikrai „neprašausite“.

Privalumai

  1. Ypač lengvos ir kompaktiškos
  2. Nedidelė kaina
  3. Puikiai surinktos

Trūkumai

  1. Ne tokia, kokia tikėtasi garso atkūrimo kokybė

Vidutiniška

  1. Trumpas ausinių laidas
  2. Kai kam ausinės gali pasirodyti per mažos

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.