Gandas: „Samsung“ galvoja apie AMD įsigijimą

Pietų Korėjos žiniasklaida mano, kad jų gigantas „Samsung“ ruošiasi įsigyti AMD kompaniją. Su AMD įsigijimu gandų buvo ir seniau, bet jie niekada taip ir nepasitvirtindavo.

Tokio žingsnio „Samsung“ galėtų imtis norėdama atkakliau kovoti su „Intel“, „Qualcomm“ ir kitais konkurentais. AMD turi sukaupusi dešimtmečiais įgytą patirtį gaminant įvairiausius lustus, tuo tarpu „Samsung“ nors ir pirmieji sugebėjo išleisti 14 nm litografijos „Exynos 7420“ lustą, bet jis yra grynai ARM dizaino, be jokių patobulinimų. Savo  ruožtu pagrindiniai konkurentai iš „Apple“, „Qualcomm“ ar „Nvida“ kuria savo dizaino lustus, taip išspausdami dar daugiau spartos. Teoriškai „Samsung“ gautų ir x86 procesorių licenziją, bet šiuo laikotarpiu tai nėra jiem prioritetinė sritis, nes „Samsung“ pardavė nešiojamų kompiuterių liniją ir visas jėgas metė į mobilių įrenginių rinką. Dar viena produktų niša, kuri  galėtų vilioti „Samsung“, tai išskirtinio dizaino APU procesoriai laimėję trijų populiariausių konsolių gamintojų užsakymus, tarp jų ir „Samsung“.

Ką iš šios santuokos gautų AMD? O tai net labai elementaru, kompanija gautų pinigų ir gal pagaliau galėtų išlipti iš kone dešimtmetį besitęsiančio merdėjimo su nuolatiniais darbuotojų mažinimais.

Dar 2006 metais AMD įsigijo ATI už $5.6 mlrd., tada kompanijos akcijos buvo pardavinėjamos po 40 $, o kompanijos vertė siekė daugiau nei 20 mlrd JAV dolerių. Dabar AMD akcijos pardavinėjamos po 2.63 $, o kompanijos vertė vos 2.17 mlrd USD. Tokie pinigai būtų vienas juokas tokiam gigantui kaip „Samsung“.

3 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Mano asmenine nuomone tai būtų labai geras dalykas. Bet man keistai, kad rašo apie x86 licenzijos perėjimą, kiek pamenu iš seniau ji yra išskirtinai AMD ir perpirkus kompaniją licenzija nepereina. Bet pagal tą pačia sutartį x86 procų nebuvo galima gaminti kituose fabrikuose, ta bėda atsirado kai AMD pardavė savo gamyklas GloubalFoundries, bet pazirzė Intel ir viskas nurimo, licenzijos neatėmė.

  2. itsunoshiyuga parašė:

    Manau, kad labai gerai būtų, nes NVidia ir Intel kainos galėtų būti mažesnės. Neturi rimtų konkurentų jie. Monopolija visiška. 🙂

  3. Jordan parašė:

    Na Samsung galėtų pasiūlyti mazesnes VGA kainas patys gamindami atmintį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.