Ar realybėje jaučiama NVMe SSD sparta? Mums padeda „ADATA SX8000 512 GB“

Intro

Įprasti SSD kaupikliai dabar yra būtinybė, o ne prabangos prekė, kaip buvo dar visai neseniai. Su SSD gauname į visus naudotojo paliepimus žaibiškai reaguojantį kompiuterį, ko su mechaniniu disku pasiekti tikrai nepavyks. Bet progresas nestovi vietoje, ir ne taip seniai pradėjo populiarėti SSD kaupikliai, palaikantys NVMe protokolą. Atsikračius senovinio AHCI protokolo, duomenų kaupikliai pasiekė naujas spartos aukštumas.

Neretai galima išgirsti, kad naujieji NVMe protokolą palaikantys kaupikliai yra daugiau mados klyksmas, o realiame gyvenime spartos padidėjimo lyginant su įprastais SSD nepajausite. O kur dar didesnė NVMe SSD kaina. Mums ir patiems labai įdomu pažiūrėti, kaip „ADATA SX8000 512 GB“ kaupiklis su NVMe protokolu atrodo prieš įprastą SSD. Šį kartą sintetikos naudosime kuo mažiau, bet daugiau koncentruosimės į realias kasdienes užduotis.

34 Komentarai

  1. GreenZebra parašė:

    Blemba, atrodo kokie greiti turi buti tie NVme , pagal teorinius rodiklius iki 5 kartu, bet paprastame naudojime nesimato tu 5 kartu, taip truputi greiciau yra.
    Ar cia windows neisnaudoja to greicio ar kas ? Pirkti apsimoka nebent pigesnis uz ssd

    • IFeelYou parašė:

      Pirkti M2 NVMe visada labiau apsimoka už bet kokį SSD diską (jeigu yra palaikymas motininėje). Nebent kainos žymiai skirtųsį. Sparta teorinė ar ne, bet tikrai yra didesnė, ypač jeigu daug dirbi su failų sistemomis. M2 NVMe diskai užima mažiau vietos, neturi krūvos laidų ir yra taupesni, kas aktualu laptopuose.
      O tas pagreitėjimas atsiras su laiku, kai atsiras software optimizacijos manau.

  2. newdiamond parašė:

    paprastuose produktuose yra cache atmintis…ir ja uzpildzius dingsta tie greiciai….Samsun Pro modeliai jau sito neturi…tada kopinant Gb faila matysi didesne sparta laike…
    Aisku yra ir su softu susijusiu dalyku, as cia paminejau toki jau turbut akivaizdziausia
    Bet to kopijuojant i HDD paprasta irgi nereikia tiketis greito kopijavimo 🙂

  3. BC00 parašė:

    Nežinau ar kolega paminėjo apžvalgoje, bet šito ADATA cache’as ~130 GB dydžio. Kaip ir turėjo užtekti visoms testavimo operacijoms…

  4. newdiamond parašė:

    na permeciau akimis…lyg ir nepamineta apie cache dydi…supratau tik spec yra pamineta pseudo cache…kas tas yr ? 🙂
    O siaip aciu MK uz toki review…sakyciau aktualu labai

  5. BC00 parašė:

    Pseudo cache ir yra tas cache 🙂 2 min po 1200 MB/s gaunasi ~130 GB.

    • newdiamond parašė:

      dekui uz info
      supratau…bet vistiek nelabai ikirtau kodel toks skirtumas cache lyginant su Samsung evo 960. Matyt samsung turejo labai taupyt savikainai…nes 13 gb tikrai per mazai….

  6. DasMachine parašė:

    http://www.legitreviews.com/adata-xpg-sx8000-pcie-nvme-512gb-ssd-review_192715/3

    Cia gerai matoma cache istverme.

    🙂 BC00, sunkiai cia krauna embeded images.

  7. IFeelYou parašė:

    Labai gera ir aiški apžvalga. Dėkingas.
    Truputį keista dėl Windows Boot laiko, manau čia problema arba naujo disko firmware arba motininės bios’o problema. Man lyginant Samsung 850 Pro ir 960 Evo skirtumas tikrai yra, ir ne atsitiktinis. Prisimenu kažkada panaši problema buvo su tik pasirodžiusiais Intel SSD diskais, bet tai buvo pataisyta firmware atnaujinimais.

    • BC00 parašė:

      Su originaliu FW SSD nenorėjo pasiekti linijinių greičių ant Intel Z170, tačiau tą puikiai darė su AMD X370.
      Įdiegus naujausią FW buvo pasiekti gamintojo nurodomi greičiai, plius sutrumpėjo OS krovimosi laikas iki to, ką matome diagramose.

      • Minde parašė:

        turiu 850pro T1TB. Greiciai tik dvigubai didesni us HDD. Atsinaujinau Samsung magija bei FW niekas nepakito. Kame cia kampas gali buti. Naujas sukosi kaip bitute ir greiciai atitiko deklaruotus. Najaus Samsung magician neturi (ar nerandu) jokiu rezimu, kur greicio , saugumo rezimai. Plius nerodo deklaruotos spartos. Ta prasme senas Samsung magician patiko kelis kart labiau.

  8. svabas parašė:

    „Windows“ krovimosi greitį bandėte restartuodami ar išjungdami ir įjungdami kompiuterį?

  9. BC00 parašė:

    Nemažą dalį POST laiko užima SSD CSM (Compatibility Support Module) inicializacija, kurio fast boot neapeina, neapeina nei ultra fast boot. Jį galima išjungti tik BIOS’o Boot skiltyje.

    • svabas parašė:

      tai man ir buvo keista, kad mano SSHD su 8GB NAND Flash Memory, Windows 10 pilnai pasikrauna per maždaug 40s, o restartuojant boot laikas padvigubėja nes tada neveikia fast boot

      • Minde parašė:

        speju, reikia suprasti, kas tas fast boot, tada nekiltu tokiu speliojimu. Kiek suprantu, tas fast boot yra kazkas tokio kaip kompo hibernate’inimas.

        • svabas parašė:

          tikriausiai. Pabandžiau išjungt tą funkciją, tai ir įsijungimo ir restart greičiai išvis tragiški

        • BC00 parašė:

          Fast boost tiesiog atjungia (ar bent turėtų atjungti) diagnostinę POST procedūrą.
          „In the old days, computers had to perform a rather lengthy power-on self test (POST). Some systems still do this, though it’s no longer necessary. If your PC appears to run a memory check or something similar, head to the BIOS and look for an entry labeled ‘power-on self test’, ‘startup diagnostic’, or the like. If you find such an entry, disable it.
          Alternatively, look foran option called ‘Fast Boot’ or ‘Quick Boot’; enable it, and it will likely dispense with any startup testing and go straight to booting Windows.“

          • svabas parašė:

            nežinau, radau kažkokią kitokią informaciją: Fast Startup combines elements of a cold shutdown and the hibernate feature. When you shut down your computer with Fast Startup enabled, Windows closes all applications and logs off all users, just as in a normal cold shutdown. At this point, Windows is in a state very similar to when it’s freshly booted up: No users have logged in and started programs, but the Windows kernel is loaded and the system session is running. Windows then alerts device drivers that support it to prepare for hibernation, saves the current system state to the hibernation file, and turns off the computer.
            When you start the computer again, Windows does not have to reload the kernel, drivers, and system state individually. Instead, it just refreshes your RAM with the loaded image from the hibernation file and delivers you to the login screen. This technique can shave considerable time off your start up.

            • svabas parašė:

              bet čia Windowse šita Fast Startup funkcija įjungiama, o dėl Biosuose esančios fast boot nežinau gal čia tas pats, nes atjungus ben vieną iš jų smrkiai sulėtėja paleistis

            • IFeelYou parašė:

              Čia ne tas pats. Fast Boot BIOS’e yra kaip ir BC00 minėjo, tiesiog BIOS funkcija sutrumpinanti įrenginių diagnostiką ir taip pagerinanti startavimo laiką, o Fast Startup tai windowsų funkcija, panašiai kaip Hibernate.

  10. BC00 parašė:

    Čia greičiausiai ne fast boot įtaka bus, o kažkas kito…
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=404813
    Pats dabar išjungiau fast (ultra) boot, tai įsijungimo/restart laikas identiškas. Aišku, sistema visai kita.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.